Verimlilik Haftası etkinlikleri devam ediyor

Gümüşhane’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Verimlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Harşit Anadolu Lisesinde ‘Verimli Ol, Başarıya Ulaş’ konulu konferans verildi.

Verimlilik Haftası etkinlikleri devam ediyor
Gümüşhane’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Verimlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Harşit Anadolu Lisesinde ‘Verimli Ol, Başarıya Ulaş’ konulu konferans verildi.

Okulun Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Makine Mühendisi Çağatay Çağrı Çankaya öğrencilere seslendi.

Çankaya, ”Ülkelerin sürdürülebilir kalkınmasını ve rekabet gücünü belirleyen temel unsurlar işletmelerin, kurum ve kuruluşların verimlilik esaslı yapılanmaları, hizmet ve ürün üretebilmeleridir. Verimlilik, insan gücü ve çevreyi gözeterek kaynakların etkin kullanımı ile yüksek katma değer yaratacak şekilde doğru ürün ve hizmetleri üretmek anlamına gelmektedir. Ulusal kalkınmanın ve sürdürülebilir rekabetin önemli bir unsuru olan verimliliğin artırılmasına yönelik ulusal düzeyde yapılan çalışmalarda öncelikli olarak toplumun her kesiminde ve her ferdinde verimlilik bilincinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması bir gerekliliktir. Verimlilik Haftasının diğer günlerinde ve yıl boyunca ilimizde verimlilik farkındalığın artırılması, yenilikçilik, temiz üretim, KOBİ’lerin kurumsallaşması, verimlilik-ekonomik büyüme ilişkisi ve benzeri konuların ele alındığı toplantı, seminer, konferans ve paneller gerçekleştirilecektir. Verimlilik Haftası etkinliklerimize katılan, destek veren sizlere teşekkür eder, ülkemizin kalkınma ve büyüme yolundaki tüm engelleri ancak verimlilik artışına daha fazla önem vererek aşabileceğine olan inancımı bir kez daha tekrarlayarak saygı ve sevgilerimi sunarım.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından ilk olarak öğrencilere verimlilik konulu kısa film izlettirilmesinin ardından “Verimlilik nedir? Verimlilik dediğimizde aklımıza neler geliyor? Verimliliği etkileyen faktörler, dünyada ve ülkemizde verimlilik çalışmaları, bizlere düşen görevler nelerdir?”  konu başlıklarında sunum gerçekleştiren Çankaya, daha sonra verimlilik konusunda derece alan Verimlilik konulu kısa filmi izleterek sunumunu tamamladı.

Okul Müdürü Turan Tanış katkılarından dolayı Makine Mühendisi Çağatay Çağrı Çankaya’ya teşekkür ederek, verimlilik bilinci hakkında öğrencilerde farkındalık oluştuğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 21:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER