Yağlıdere Köyü Derneği ‘Kadınlar Buluşuyor’ etkinliği düzenledi

Yağlıdere Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından Yağlıdere köyü Dernek binasında “Kadınlar Buluşuyor” etkinliği düzenledi.

Yağlıdere Köyü Derneği ‘Kadınlar Buluşuyor’ etkinliği düzenledi

Yağlıdere Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından Yağlıdere köyü Dernek binasında “Kadınlar Buluşuyor” etkinliği düzenledi. 

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Hakime Zal tarafından organize edilen buluşmada baharın gelmesi ile birlikte Hıdırellezin coşkusuyla köyün genci yaşlısı bayram havasında bir araya geldi. 

Gümüşhane’nin en büyük köylerinden biri olan Yağlıdere köyü derneğinin ilgi gösteren organizasyonlarından birisi daha “Yağlıdere Kadınları Köyünde buluşuyor” etkinliğiyle gerçekleştirildi.

Etkinlikte el üstünde taş tutma, yumurta soyma ve taşıma, çuval içinde zıplama, resim yapma, yapboz, yoğurt içinde para bulma, salatalık soyma yarışmaları yapıldı ve birinci olan yarışmacılara ödülleri verildi. Etkinlik halay ve oyunların oynanmasıyla son buldu.

Baharın gelmesiyle birlikte köyün kadınlarıyla bir araya gelerek hasbihal etmek amacında olduklarını kaydeden Zal, “Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmekti. Birlikte hazırladığımız yiyecekleri sohbet ortamında paylaşmak ve dayanışma duygumuzu sevgi ve saygımızı bir kez daha göstermekti. Anadolu kadını çok fedakar ve çalışkanlığı ile anılır. Bizler bu topraklarda alın terini ve emeğini esirgemeden her zorluğa göğüs geren annelerimizi yaklaşan anneler günü nedeni ile de bir gün de olsa neşeli ve muhabbetli geçirmelerine dernek olarak vesile olduk. Buluşmamızda sevgi vardı sevinç vardı neşe vardı. Yarışmalar ve hediyeler vardı. Neşeli ve eğlenceli bir gün yaşadığını söyleyen katılımcı kadınlarımız bu tür etkinliklerin faydalı olduğunu ve tekrarını istemeleri beni daha da motive etti diyebilirim. Etkinlikte önemli anlardan biride Gülseren annemizin yapboz yarışmasında Türkiye haritasını gayret ve sevinçle tamamlaması oldu. Türkiye haritasını bitirdikten sonra Allah ülkemizi her türlü tehlikelerden korusun cümlesi ile tamamladı. Kadınlarımıza saygı sevgi ve hürmet her daim gösterilmelidir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER