Yaramaz Palyaço Gümüşhane'de

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen “Mutlu Gençlik, Güvenli Gelecek” projesi kapsamında minik öğrencilere yönelik “Yaramaz Palyaço” adlı gösteri düzenlendi.

Yaramaz Palyaço Gümüşhane'de
Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen “Mutlu Gençlik, Güvenli Gelecek” projesi kapsamında minik öğrencilere yönelik “Yaramaz Palyaço” adlı gösteri düzenlendi.

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından uygulanan proje kapsamında 2 bin anaokulu ve ilkokul öğrencisi palyaço gösterisini izledi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde çocuklara uyması gereken kurallar konusunda bilgi aktarımının yapıldığı palyaço gösterisi öncesinde salonun girişinde polis malzemelerinden ve mesleği tanıtıcı materyallerin yer aldığı sergi öğrenciler tarafından ilgiyle gezildi.

Etkinliğin son seansını İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İŞKUR Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı ve polis müdürleri de izlerken, gösteriyi izleyen 2 bin çocuğun tamamına meyve suyu, kek ve yapboz dağıtıldı.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, Mutlu Gençlik Güvenli Gelecek projesinin 2014 yılında uygulanmaya başlandığını belirterek, projenin amacının çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişiminin sağlanması, çerçevesinde toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi, bu kapsamda kendilerine sosyal destek ve eğitim desteği sağlayarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı, kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına, işgücü piyasasına dahil edilmesini ve güvenli yaşama dayalı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunlukları azaltmak olduğunu söyledi.

Proje kapsamında polis konulu resim yarışması, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik tiyatro gösterimi, okul kütüphanelerin desteklenmesi, hentbol branşında eğitimler verilerek lisans edindirme faaliyetleri düzenlendiğini kaydeden Can, faaliyetlere okula devamsızlık yapan yada hiç gitmeyen öğrenciler, bir şekilde suça karışmış öğrenciler, köyden kentsel göç ile il merkezinde yaşamaya başlayıp şehir hayatına ayak uydurmada zorluk çeken öğrencilerin tespit edilerek katılımlarının sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Can, aile içi şiddet, aile içi iletişim ve toplumsal hayatta uyulması gerekli kurallar konularında seminer toplantı ve bilgilendirme çalışmaları yapılacağını da sözlerini ekledi.
Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 22:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER