Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Yaylalar Çocuklarla Güzel

Yaylalar Çocuklarla Güzel

Gümüşhane’nin yüksek kesimlerindeki yaylalarda yaz tatili boyunca aileleriyle birlikte kalan minik öğrenciler okulların yolunu tutmaya başladı.

632
Gösterim
Gümüşhane’nin yüksek kesimlerindeki yaylalarda yaz tatili boyunca aileleriyle birlikte kalan minik öğrenciler okulların yolunu tutmaya başladı.

Trabzon’ın Maçka ilçesine bağlı Meşeli köyünden, Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Gülaçar köyü Artabel yaylasına gelen ve burada yaklaşık 3 aydan beri kardeşi ve yeğeni ile birlikte kalan 12 yaşındaki Muhammet Tolip, 2 bin 610 metre rakımlı yaylada son günlerini geçiriyor.

Önümüzdeki Pazartesi günü başlayacak okullar öncesinde kardeşi ve yeğeniyle oyunlar oynayıp koyun sürülerinin ardından giden Tolip, kimsenin yaşamadığı yaylada günlerinin iyi geçtiğini, buldukları düzlüklerde futbol topu ile oyunlar oynadıklarını söyledi.

Bölgede eşi ve çocukları ile taştan yaptıkları yayla evinde kendisine ve başkalarına ait sürüleri bekleyen Nuri Tolip (38) ise son 3 yıldır Artabel yaylasına geldiğini ve hayvanların gelişiminden oldukça memnun olduğunu söyledi.

Yalnızca koyun ve keçi bekleyen Tolip, kurban bayramı öncesinde en zayıfı 20 kilogram olan kuzuların fiyatının 450-500 liradan başladığını ifade ederek, okuyan çocuklarını okula gönderdikten sonra yaklaşık bir ay daha yaylada kalmayı planladığını da sözlerine ekledi.
Yaylalar Çocuklarla Güzel 1
1 / 6
Yaylalar Çocuklarla Güzel 2
2 / 6
Yaylalar Çocuklarla Güzel 3
3 / 6
Yaylalar Çocuklarla Güzel 4
4 / 6
Yaylalar Çocuklarla Güzel 5
5 / 6
Yaylalar Çocuklarla Güzel 6
6 / 6
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *