Yeni Öğretmenlere Eğitim-Bir-Sen Desteği

Gümüşhane’ye yeni atatan öğretmenlerin oryantasyon eğitimlerine Gümüşhane Eğitim-Bir-Sen Şubesi tarafından destek verildi.

Yeni Öğretmenlere Eğitim-Bir-Sen Desteği
Gümüşhane’ye yeni atatan öğretmenlerin oryantasyon eğitimlerine Gümüşhane Eğitim-Bir-Sen Şubesi tarafından destek verildi.

Üç gün süren eğitimin son gününde Süleymaniye Mahallesi ve Karaca Mağarasını gezen öğretmelere Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şubesi tarafından yemek programı düzenlendi.

Programa Gümüşhane Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Veli Ağaç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Ekicioğlu, Eğitim Bir Sen Şube Yönetim Kurulu üyeleri Habib Tanış, Musa Uncu, Beden Eğitimi İl Koordinatörü Ertuğrul Sarı, Beden Eğitim Öğretmeni Şaban Durdu ve yeni atanan öğretmenler katıldı.

Gümüşhane Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Veli Ağaç katılımlarından dolayı İl Milli Eğitim yöneticilerine ve öğretmenlere teşekkür ettiği konuşmasında, “İlimiz sizin gibi dinamik öğretmenlere kavuştuğu için şanslı. Sizde Gümüşhane gibi güvenli, huzurlu bir ilde görev yapacağınız için şanlısınız. İlimizi tercih ettiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı bu uyum seminerlerini faydalı buluyoruz, yapılan bu çalışmanın her sene içi doldurularak daha etkin hale getirilmesi aday öğretmenlerimiz için yayarlı olmaktadır. Bu sayede hem mesleklerini hem de çalışacakları yerleri daha kısa sürede tanıyarak sahip oldukları bilgi birikimleri ile öğrencilerimize faydalı olacaklardır.” dedi.

Eğitim Bir Sen’in Türkiye geleninde ve Gümüşhane’de yetkili sendika olduğunu kaydeden Apaç, genelde ve yerelde yapılan faaliyetler hakkında bilgi vererek, “Sendikamız eğitim çalışanlarının, görevlerini daha etkin yapabilmesi için, çalışma ortamlarının hazırlanması, eğitim çalışanlarının haklarını savunmayı, karşılaştıkların sorunların çözümüne sunmayı ilke edinmiş ve bu alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir. Eğitim öğretim ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına verilmesi, banka promosyonları, kıyafet özgürlüğü ve özlük haklarının iyileştirilmesi yaptığımız çalışmalar arasındadır. Hak arama mücadelesinde ilerleme sağlamak için çalışanların bir sendika üyesi olması sendikal mücadeleye güç verecektir.” diye konuştu.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen yemeğin ardından yeni öğretmenlere sendika tarafından Gümüşhane tanıtım cd ve broşürlerinin yer aldığı hediyeler takdim edildi.
Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2013, 00:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER