Yerli Malı Haftasında yerli fabrikaya ziyaret

Gümüşhane Kale Koçkaya İlkokulu öğrencileri 12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında Tekke köyünde bulunan GÜMÜŞSU Meyve Suyu fabrikasını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Yerli Malı Haftasında yerli fabrikaya ziyaret

Gümüşhane Kale Koçkaya İlkokulu öğrencileri 12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında Tekke köyünde bulunan GÜMÜŞSU Meyve Suyu fabrikasını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Okul müdürü Habib Tanış başkanlığında, öğretmenler Burak Birol Uzman ve Kübra Demirci refakatinde Tekke köyünde bulunan GÜMÜŞSU Meyve Suyu fabrikasını 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında ziyaret eden öğrenciler, meyve suyu üretimini yerinde görüp üretimin hangi aşamalardan geçerek yapıldığını yetkilerden öğrendi.

Fabrika müdürü Yüksel Demir, tarafından karşılanan öğrenciler görevliler eşliğinde fabrikayı gezip doğadan toplanarak fabrikaya getirilen kuşburnunun meyve suyu olması, şişelenme ve etiketlenme aşamalarını ilgiyle izledi. Öğrencilerin soruları da her birimdeki görevliler tarafından cevaplandı.

Okul Müdürü Habib Tanış, “Okullarımızda her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Bu sen farklı bir etkinlik yapalım öğrencilerimiz yerli bir tesissimize götürülelim yerli malı üretimi yerinde görmelerini istedik. Gümüşhane’mizde yetişen kuşburnu, alıç gibi ürünleri işleyerek meyve suyu yapan GÜMÜŞSU meyve suyu fabrikamızı gelmeye karar verdik. Burada hem yerli üretimi gördük hem de öğrencilerimizde meyve suyu tüketimi açısından farkındalık oluşturmak istedik. Bizlere bu imkanı sunan Fabrika Müdürümüz Yüksel Demir’e ve fabrika çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

GÜMÜŞSU fabrika müdürü Yüksel Demir de “Yerli mali haftasında Kale Koçkaya İlkokuklu öğrencilerinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirtti. Demir “fabrikamız 1974 yılında kurulmuştu. Daha sonraları birkaç kez kapandı açıldı. 2018 yılında Gümüşhane Belediye Başkanımız Ercan Çimen tarafından belediye adına satın alınarak tekrar üretime başladık. Gümüşhane’de yetiştirilen kuşburnu, alıç, böğürtlen kızılcık, elma vişne meyvelerini meyve suyu, marmelat gibi ürünler üreterek Gümüşhane’mizde ve ülke geneline satıyoruz. Meyve suyu özellikle kuşburnu suyu tüketimi çok önemli, çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamaktadır. Sizlere meyve suyu tüketmenizi öneriyorum. Gazlı içecekler yerine meyve suyu için” diye konuştu.

Kendilerine ikram edilen kuşburnu sularını içen öğrenciler tadının çok güzel olduğunu belirtirken, daha önce hiç kuşburnu suyu içmeyen bazı öğrenciler de tadının bu kadar güzel olduğunu bilmediklerini söyledi.

Öğrencilerden Ebrar Naz Ünsal, “Evde ailemin ısrarlarına rağmen kuşburnu suyu içmiyordum. Burada ilk kez içtim tadını çok beğendim bundan sonra kuşburnu suyu içeceğim” ifadelerini kullanırken bir diğer öğrenci Betül Demet ise “İlk kez meyve suyunun nasıl yapıldığını gördüm. El değmeden üretiliyor. Fabrika ve çevresi temizdi. Artık bundan sonra marketten GÜMÜŞSU Kuşburnu Suyu alıp rahatlıkla içebileceğim” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER