Yeşilay Gümüşhane şubesi 2. olağan genel kurulu yapıldı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu Ramada Gümüşhane Otelde yapıldı.

Yeşilay Gümüşhane şubesi 2. olağan genel kurulu yapıldı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu Ramada Gümüşhane Otelde yapıldı.

23 Haziran 2015 tarihinde ilk Genel Kurulu yapılan ve Gümüşhane'de ilk kez kurulan Yeşilay Gümüşhane Şubesi, tüzük gereği ilk genel kurul tarihine bakılmadan 3 senede bir Ocak ayında yapılması gereken Genel Kurulu, üyelerinin çoğunluğunun katılımıyla Ramada Otelde gerçekleştirdi.

Mevzuat gereğince gündem maddelerine göre açılış konuşması, divan teşekkülünün oluşturulmasının ardından, mevcut Yeşilay Gümüşhane Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Selman Eroğlu Faaliyet Raporunu Genel Kurul üyelerine sundu. 

Yaklaşık 2,5 yıldır yürüttükleri bu ulvi görevde önceliklerinin çocuk ve gençler olduğunu kaydeden Eroğlu, “Bu bağlamda okul ziyaretleri ve akabinde 20 bin öğrenciye ulaşmış Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde kurduğumuz Genç Yeşilay Kulübü en önemli icraatlarımızdan biri olmuştur" dedi.

Her ne kadar madde bağımlılığı konusunda Gümüşhane’de önemli vakalar duymamış olsalar da insan olan her yerde oluşabilecek olumsuz olaylara önceden bilinçlendirme adına yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Eroğlu, gerek gönüllü çalışmalarda gerekse eğitim ve proje çalışmalarında sürekli yanlarında olan Genç Yeşilay Kulübü üyelerine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, Halk Sağlığı Müdürlüğüne, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve ismini sayamadığım tüm kamu kurum kuruluş ve sivil toplum örgütlerine teşekkürlerini sundu. 

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) eğitimleri, Üniversite, KYK yurtları, Gençlik Merkezi üyeleri, Kur’an kurslarındaki örenciler olmak üzere binin üzerinde kişiye ulaşıldığını belirten Eroğlu, “İnşallah bu sayı paydaşlarımızın çoğalmasıyla 2018 yılından itibaren daha da artarak devam edecek” dedi.

Gerek 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Yeşilay Haftasında gerekse önemli günlerde yaptıkları faaliyetlerle yerelde ve ulusal anlamda dikkat çektiklerini söyleyen Eroğlu, özellikle bağımlılık temalı sokak tiyatrosu ve ödüllü bisiklet faaliyetiyle farkındalık oluşturma adına çok önemli olduğunu ifade etti.

Hedeflerinin Gümüşhane'de her evde bir Yeşilay üyesinin olması ve her okulda Yeşilay kulübü kurularak bilinçlendirmenin çok küçük yaşlardan itibaren çocuklara verilmesi olduğunu belirten Eroğlu, “İnşallah 100. yılımızı kutlayacağımız 2020’de bu hedeflere hep beraber ulaşacağız. Eski yönetim kurulunda yer alan ancak ufak bir rahatsızlığı nedeniyle yönetim kurulu görevini bırakmak zorunda kalan Ender Ülker'e bu zamana kadar yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yeni yönetim kurulumuzla inşallah çok daha iyi çalışmalara imza atacağız” dedi.

Denetim Kurulu Başkanı İsrafil Aslan’ın Denetim Kurulu raporu okundu ve hem faaliyet raporu hem de denetim kurulu raporu ayrı ayrı genel kurul üyelerinin oyuna sunuldu. Yapılan oylama neticesinde 2015-2017 dönemi faaliyet ve denetim raporu ibra edildi.

Divan Başkanlığına tek listenin sunulması nedeniyle oylamanın açık olarak yapılması haziruna sunuldu, oy birliği ile yeni yönetim asil ve yedek üyeleri, denetim kurulu asil ve yedek üyeleri ile Genel Merkez Genel Kurul asil ve yedek üyeleri kabul edildi. 

Başkan seçilen Selman Eroğlu, Genel Kurula iştirak eden üyelere, izleyici olarak katılan Genç Yeşilay Kulübü başkanı Seda Salantur ve arkadaşlarına teşekkür etti. 

Yeşilay'ın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: "Selman Eroğlu, Kemalettin Demirkıran, Nihat Dülgeroğlu, Özkan Aydemir, Ayşe Salantur"

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2018, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER