'YİBO Evim Başarmak Hedefim'

Milli Eğitim tarafından SODES kapsamında hazırlanan “YİBO Evim Başarmak Hedefim” projesi başladı.

'YİBO Evim Başarmak Hedefim'
Milli Eğitim tarafından SODES kapsamında hazırlanan “YİBO Evim Başarmak Hedefim” projesi başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Galip Gülmez, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Merkez ve İlçe Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Müdürleri ve Proje yürütme ekibi katıldı.

Projenin amacı hakkında bilgiler veren, Proje Koordinatörü Mesut Olgun;  il genelinde 7 Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda öğrenim gören 580 öğrencinin akademik başarısının artırılmasına katkı sağlamak ve sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Olgun, 98 Bin 750 TL değerinde olan projede öğrencilere sınavlara hazırlık materyali olarak tüm derslere ait konu anlatımlı kitaplar, soru bankaları, yaprak testler dağıtılacağını ve her ay bir Başarı Tespit Sınavı yapılarak sürecin değerlendirileceğini söyledi.

Olgun;  ayrıca proje sonucunda ödüllendirmeye de yer vereceklerini belirterek, 2012 Seviye Belirleme Sınavlarında YİBO öğrencileri arasında yapılacak olan sıralamaya göre ilk 50 öğrencinin dizüstü bilgisayar, mini netbook, cep telefonu, dijital fotoğraf makinesi ve MP4 Player ödüllendirileceğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Galip Gülmez ise Proje Koordinatörü Mesut olgun ve ekibine yapılan çalışmadan dolayı teşekkür ederek, bu proje sayesinde Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda öğrenim gören 8. Sınıf öğrencilerinin başarılı olacağına inandığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2012, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER