Yıldız Eskicioğlu Anaokulunda Yerli Malı haftası kutlandı

Gümüşhane Yıldız Eskicioğlu Anaokulu geleneksel değerleri yaşatmak amacıyla velilerin katılımıyla Yerli Malı Haftasını kutladı.

Yıldız Eskicioğlu Anaokulunda Yerli Malı haftası kutlandı

Gümüşhane Yıldız Eskicioğlu Anaokulu geleneksel değerleri yaşatmak amacıyla velilerin katılımıyla Yerli Malı Haftasını kutladı.

Yerli Malı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrencilere öğretmenler tarafından yerli malının önemi anlatılarak yerli ürünler hakkında bilgiler verildi.

Öğrencileri tutumlu davranmaya ve Türk mallarını kullanmaya alıştırıp milli kalkınmaya katkıda bulunmalarını sağlamak, bireylerin ve toplumun refahını, mutluluğunu artırıcı alanlarda en etkili, en verimli yatırım yapma bilincini ve gücünü kazandırmak amacıyla okulda Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası (Yerli Malı Haftası) düzenlendi. Bu maksatla veliler çocukları için evlerinde yapmış oldukları ikramları okula göndererek etkinliğe katkıda bulundu.

Öğretmen ve velilerin katıldığı kutlamalarda öğrenciler meyve ve sebze kostümü giyerek yerli malının önemini anlatan tekerlemeler, şiirler okudu, şarkılar söyledi. Türkiye’de yetişen meyvelerin ve sebzelerin kostümlerini giyen öğrenciler, okudukları tekerleme, şiir ve şarkılarla kendilerini izlemeye gelen anne ve babalarını duygulandırdı. Öğrencilerinin hazırladıkları Yerli Malı Haftası Renkli görüntülere sahne oldu. 

Yapılan etkinlikle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Akif Köse, “Tutum ve yatırım alışkanlığının küçük yaşlarda kazanıldığına dikkat çekti. Yerli Malı Haftası kutlanan haftalar içerisinde en çok önem arz eden haftalardan olduğunu düşünüyorum. Çok sayıda yöresel, yerli ürünlerimiz var. Bu ürünlerimizin gelecek nesillere tanıtılması konusunda etkinliklerin olmasını önemsiyoruz. Etkinlik çerçevesinde de öğrencilerimizi yerel ürünlerimizden ikram ettik, tanıttık. Bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen başta öğretmenlerimiz olmak üzere, velilere, öğrencilere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER