Yusuf Çiftçioğlu’nda dev Çanakkale sergisi

Gümüşhane Yusuf Çiftçioğlu İlkokulunda Çanakkale Zaferinin 102.yıldönümü nedeniyle yönetici, öğretmen, öğrenci ve veliler işbirliğinde hazırlığı 1,5 ay süren devasa Çanakkale sergisi açıldı, öğrenci ve velilere üzüm ve kuru ekmek ikram edildi, okul bahçesinde özel tören düzenlendi.

Yusuf Çiftçioğlu’nda dev Çanakkale sergisi

Gümüşhane Yusuf Çiftçioğlu İlkokulunda Çanakkale Zaferinin 102.yıldönümü nedeniyle yönetici, öğretmen, öğrenci ve veliler işbirliğinde hazırlığı 1,5 ay süren devasa Çanakkale sergisi açıldı, öğrenci ve velilere üzüm ve kuru ekmek ikram edildi, okul bahçesinde özel tören düzenlendi.

102 yıl önce yaşanan “Çanakkale Geçilmez” ruhunu yaşatmak için öğretmen, öğrenci ve velilerin 1,5 boyunca emek verdiği 3 boyutlu 85 eserden oluşan ve salonlara sığmayan sergi Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Okul Müdürü Veli Ağaç, yaklaşık 800 kişilik öğrenci ve veli ekibiyle 1,5 ay çalışarak Çanakkale ruhunu çocuklara, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

18 MART’TA AÇILAN SERGİ DEVAM EDİYOR

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla okul bahçesinde program düzenlediklerini hatırlatan Ağaç, “Kredi ve Yurtlar Kurumundan üzüm ve kuru ekmek desteği aldık. Aynı gün öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte hazırlamış olduğumuz 3 boyutlu 85 eserin sergisini açtık” dedi.

VELİLERDEN BÜYÜK DESTEK

Ağaç, öğrenci velilerinin yapılacak olan etkinliğin Çanakkale Ruhuna tam anlamıyla yansıtıcı olmasını, o ruhu program ve sergide görenlerin yaşaması isteğinde bulunduklarını belirterek, “Bu teklif bizim de çok hoşumuza gitti ve 1,5 ay öncesinden yaklaşık 800 kişilik bir ekiple çalışmaya başladık” diye konuştu.

ÇANAKKALE ANITI YAPTIRDIK

Okulun bahçesine 2 metre yüksekliğinde orijinal bir Çanakkale Anıtı yaptırdıklarını ifade eden Ağaç, şöyle devam etti: “Okul bahçesinde Çanakkale Anıtının çevresine de mevziler oluşturacak şekilde düzenleme yaptık. Sanal bir ortam oluşturduk. Öğrencilerimize o günün kıyafetlerini anımsatacak asker kıyafetleriyle nöbet tutturduk. KYK’dan gelen öğrencilerimiz hemşire kıyafetlerini giydi. Okul bahçemizde 20 dakikalık bir törenin ardından kuru ekmek ve üzüm hoşafı servisi yapıldı. Öğrencilerimiz öbekler halinde hem o havayı teneffüs etmek hem de o günün şartlarını bir nebze olsun hissetmek adına okul bahçemizde bu etkinliği yaptık.”

ÇANAKKALE SERGİSİ

Etkinliğin ardından Çanakkale Sergisini açtıklarını anlatan Ağaç,  “Sergiye 85 civarında eserimiz katıldı. 3 boyutlu çalışmayla öğrenci-veli işbirliğiyle yapılan çalışmamızın sergisini açtık. Çocukların zaman zaman değerlendirmelerini aldık. Daha önce çocuklar Çanakkale’yi sadece il olarak biliyorlardı. Bir duyarlılığın oluştuğunu gördük. Ölümün bile korktuğu bir savaşın bir nebze olsun hissedilmesi bakımından iyi oldu. Çok sıkıntılar, çok zorluklar çekmişiz. 1071’den 15 Temmuz’a kadar bu süreç devam etmiş. Ama bunu diri tutmamız, ülkemizi korumamız açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bakımdan bu programlar ülkemizin geleceği, milletimizin birliği açısından bir vesile, bir duyarlılık oluşturuyor. Biz velilerimize ve KYK’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

Ağaç, ana sınıfından 4.sınıfa kadar olan öğrenciler ve velilerin hazırladığı serginin hafta sonuna kadar açık kalacağını ve isteyen vatandaşların sergiyi gezebileceğini de sözlerine ekledi.

İbrahim Özdemir - Figen Tok

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 00:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER