Ziyaret edip gönül aldılar, el öpüp dua aldılar

Gümüşhane’de Yaşlılar Haftası etkinleri kapsamında Kale Koçkaya İlkokulu öğrencileri Kale Köyü’nde bulunan yaşlıları evlerinde ziyaret etti.

Ziyaret edip gönül aldılar, el öpüp dua aldılar

Gümüşhane’de Yaşlılar Haftası etkinleri kapsamında Kale Koçkaya İlkokulu öğrencileri Kale Köyü’nde bulunan yaşlıları evlerinde ziyaret etti.

Okul Müdürü Habib Tanış ve öğretmenleri nezaretinde Kale Köyü’de bulunan Şefika Ülker, Mustafa ve Necla Gök, Mukadder ve Hatice Yılmaz’ı ziyaret ederek büyüklerinin elleri öpüp hayır duaların alan minik öğrenciler, ziyaret ettikleri yaşlıların hal hatırlarını sordu.

Ziyaretteki amaçlarının öğrencilere yaşlılara değer verildiğini, her zaman onların yanlarında olunduğunu göstermek olduğunu belirten Tanış, “Bizler büyüklerine hürmet ve saygı gösteren milletin ve yaşlıya saygı duymayı onlara yardım etmeyi ve onların dualarını almayı önemseyen dinin mensubuyuz. Derslerimizde öğrencilerimize yaşlılara saygı göstermeyi ve yardım etmeyi öğretiyoruz. Eğitim Öğretimde etkili bir yöntem olan yaparak, yaşayarak öğrenme faaliyetleri kapsamın da öğrencilerimizin zihinlerinde yaşlılar ile ilgili yer açmak için köyümüzdeki büyüklerimizi ziyaret ediyoruz. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılarımızı hatırlamak ziyaret etmek aynı zamanda yaşlılarımıza bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Bizlerde bu ziyaretimizle yaşlılarımıza yalnızlıklarını unutturmak, onlarla sohbet etmek istedik. Çocuklarımıza yaşlılarımızı hatırlamanın, onlara gereken değeri vermenin, önemini göstermek istedik” dedi.

Ziyarette öğrenciler yaşlılarla sohbet etti. Yaşlıların öğrencilere hikâyeler anlattığı, “çok çalışın, büyük adam olun, devlete millete faydalı olun, okulun kıymetini bilin” tavsiyelerinde bulunduğu ziyarette ayrıca ikramlarda bulunarak yeniden gelmelerini istedi.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren 97 yaşındaki Şefika Ülker, “Beni çok sevindirdiniz. Allah ta sizleri sevindirsin. Torunlarım uzakta. Onları fazla sevemiyorum ama sizlerde benim yavrularımsınız torunlarımsınız. Evimde çocuk sesi duymak çok güzel. Sizleri hep uzaktan görüyordum. Evime gelerek bana dünyaları verdiniz. Allah’ım sizlere ömürler versin” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER