Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Üstün, Hocalı Katliamını Kınadı

Üstün, Hocalı Katliamını Kınadı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Hocalı Katliamının 21.yıl dönümü sebebiyle bu vahşeti yapanları kınadığını ve bu katliamı yapanların insanlıktan nasibini almamış varlıklar olduğunu söyledi.

763
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Hocalı Katliamının 21.yıl dönümü sebebiyle bu vahşeti yapanları kınadığını ve bu katliamı yapanların insanlıktan nasibini almamış varlıklar olduğunu söyledi.

Üstün açıklamasında, yakın tarihte meydana gelen ve vicdani olan her insanın olayı hatırladıkça burnunun sızladığı, insafsız, insanlık dışı, tarifi düzgün kelimelerle mümkün olmayan bu soykırımı yapanları aklıyla, diliyle ve kalbiyle kınadığını belirterek, “Bu vahşeti yapanlar ve yapılmasına çanak tutanlar birgün bu hesabın altında ezileceklerdir. 1992 yılının Şubat ayında meydana gelen olayların akabinde bu katliamın meydana geldiği Hocalı'da kulağı kesilmiş çocukların, kafa derisi soyulmuş erkeklerin, yüzünün bir tarafının tamamen kesildiği kadınların öldürülmeden önce nasıl bir işkence ve zulüm gördüklerini tarife gerek yoktur. Osmanlı topraklarında da katliamlar yapanlar 1992 yılı Şubatında Azerbaycan Türklerine de soykırım yapmıştır. Bilinen bütün platformlarda ve en önemlisi tüm dünya insanlarının vicdanlarında bu soykırım tam anlamıyla sorgulanamamış ve bu olayın hesabı sorulamamıştır. Dileğimiz bu soykırımı yapanların dünya kamuoyununda hak ettiği tokadı almasıdır.” dedi.

Üstün, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Son olarak şunu özellikle belirtmek istiyorum. Unutmakta yüce Allah’ın bize büyük bir lütfu. Yalnız şerefli, onurlu gururlu yaşamakta, yaşatmakta, insanlığın en büyük erdemi değil midir? Bu sebeple bu yapılanları unutmayacağız ve unutturmayacağız. Hocalı soykırımını yapanları tekrar tekrar kınıyor, böyle olayları yapacak varlıkların yaşam şansı bulamamalarını diliyorum.” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *