Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane YEEP İçin Kamu-STK Çalıştayı Yapıldı

YEEP İçin Kamu-STK Çalıştayı Yapıldı

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi tarafından AB hibeleri ile yürütülen 'Kadın Dostu Kent Gümüşhane' projesi kapsamında ildeki kadınların sorunları ve çözüm önerileri üzerine hazırlanacak olan Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) için Kamu-STK çalıştayı yapıldı.

944
Gösterim
Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi tarafından AB hibeleri ile yürütülen ‘Kadın Dostu Kent Gümüşhane’ projesi kapsamında ildeki kadınların sorunları ve çözüm önerileri üzerine hazırlanacak olan Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) için Kamu-STK çalıştayı yapıldı.

Gümüşhane Valiliği ile Belediye Başkanlığının da ortak olduğu proje kapsamında Tarihi Özdenoğlu konağında gerçekleşen çalıştaya Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, İşkur İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, kamu kurum yöneticileri ve temsilcileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Projenin artık son aşamada olduğunu ifade eden Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu, projenin son faaliyeti olarak Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlanacağını, bununla ilgili daha önce diyalog toplantıları yapıldığını, ayrıca Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubuyla, çalışan kadınlarla, dernek üyeleriyle toplantılar yaparak onların fikir ve görüşlerini de aldıklarını hatırlattı. Daha sonra da kurumlardan resmi yazı ile bu sorunları istediklerini ifade eden Çubukçu, yapılan toplantıda da elde ettikleri verilerin planının yapılacağını söyledi.

Çubukçu, bugüne kadar YEEP hazırlık sürecinde yerel yöneticilerle diyalog toplantısı, kent konseyi kadın çalışma grubu ile kadın meclisi oluşturmak için toplantı, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadınlar ile ilde yaşayan kadınların sorunları üzerine yapılan toplantı ve geçtiğimiz Pazar günü sivil toplum kuruluşları çalıştayı düzenlediklerini belirterek Kamu-STK Çalıştayının ardından 2 hafta içinde YEEP okuma toplantısı yapılacağını da sözlerine ekledi.

Çubukçu’nun konuşmasının ardından Yerel Eşitlik Eylem Planı uzmanı Ayşe Sargın moderasyonunda toplantı devam etti. Sargın, YEEP hakkında ön bilgi verdikten sonra, Türkiye’de ki örnek uygulamalar hakkında örnekler sundu. Diğer illerde ilki 2006 yılında yapılan YEEP’in içeriği ile ilgili bilgileri katılımcılarla paylaşan Sargın, Gümüşhane hazırlık süreci hakkında da bilgi verdi.

YEEP’in kadınların gündelik yaşamlarının iyileştirilmesi, hizmetlere erişimlerinin artırılması kentin sosyal, ekonomik ve siyasi hayatına katılımlarının geliştirilmesi ve yerelde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için kamu-STK işbirliğiyle geliştirilen ve uygulanan yerel plan, politika ve stratejilerin yer aldığı bir rehber olduğunu ifade eden Sargın, YEEP’lerin uluslararası ve ulusal taahhütler ile yasal mevzuattaki düzenlemelere dayandıklarını belirterek YEEP’lerin katılımcı ve şeffaf bir süreçte hazırlanıp uygulandığını söyledi.

Sargın’ın açıklamalarının ardından iki gruba ayrılan katılımcılar, ilde kadınların yaşadıkları sorun ve çözüm önerilerini belirleyerek Gümüşhane Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışma tablosu taslağının altyapısını hazırladı.
YEEP İçin Kamu-STK Çalıştayı Yapıldı 1
1 / 4
YEEP İçin Kamu-STK Çalıştayı Yapıldı 2
2 / 4
YEEP İçin Kamu-STK Çalıştayı Yapıldı 3
3 / 4
YEEP İçin Kamu-STK Çalıştayı Yapıldı 4
4 / 4
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *