Gümüşhane’nin projeye ihtiyacı yok mu?

7 Haziran 2015 tarihinde sandık başına gidiyoruz. Gümüşhane AK Parti kurulduğundan buyana hep AK Parti’ye destek verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye üçüncüsü olarak ta tarihe geçti. 2002 yılında kurulan AK Parti o tarihten bugüne girdiği tüm milletvekilliği seçimlerinde Gümüşhane’de oyunu yükselterek deyim yerindeyse tulum çıkardı. AK Partinin hep yanında duran halk Gümüşhane’ye ne kazandırdı.

AK Parti’nin 3 dönemdir 2-0 yaptığı Gümüşhane’de milletvekili adaylarının şunu yapacağız şunu çözeceğiz diyerek ve isim vererek sorun sıraladığını duydunuz mu? Acaba Gümüşhane’nin hiç mi sorunu yok? Bu durumu şöyle izah edebiliriz. Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane’de de halk, adaylara değil Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdi. Darbelerden kurtulmak için, din ve vicdan özgürlüğü için, halkı fukaralıktan kurtarmak için, dünya Müslümanlarıyla dayanışması için. Velhasıl aradığı lideri bulduğu için. Halk, adaylara değil de siyasi partilere ve lidere oy verdi. Bunun neticesinde de halkın milletvekillerinden herhangi bir beklentisi zaten olmadı. Hal böyle olunca Gümüşhane’de birçok şeyin hesabını milletvekillerine soramıyoruz. Gümüşhaneli seçmen hükümet şehre ne yapıyorsa onunla yetinmek zorunda kalıyor. AK Parti’nin 13 yıllık tek başına iktidarında hükümetin Gümüşhane’ye yaptıklarının haricinde vekillerimizin kendi özel çabalarıyla Gümüşhane’ye kazandırdıkları herhangi bir yatırımdan bahsedilemez. Bunu biraz açalım…

– Turizm: Süleymaniye ile yattık Süleymaniye ile kalktık.

- Karayolları: Gümüşhane şayet İran transit yolu üzerinde olmasaydı bu yollara kavuşamazdık.

– DSİ: Gidin Konya’yı, Adana’yı, Uşak’ı, Samsun’u görün.

– Milli Eğitim: Gerçekten ne kadar pay aldık.

– Sağlık: Hastalarımız hala Trabzon yollarında.

Türkiye genelinde iktidarın tüm illere yatığı yatırımların acaba ne kadar fazlasını aldık? Diğer şehirlerde olmayıp Gümüşhane ye özel hangi yatırımı aldık.

– Turizm: Bize göre Gümüşhane’de sorunlarımızın adını koyamadığımız için mesafe alamıyoruz.

Gümüşhane belki de tarihin de ilk kez Arap turizmiyle kalkınma şansı buldu. Ancak bunu idarecilerimize anlatamadık. Onlar merkeze yatırım yapmaktan yana. Biz ise yaylalara gitmeden yanayız. Yayladan kente gelmeden yanayız. Bu tarihi fırsattı daha önce Torul Kaymakamlığı yapan Çetin Oktay Kaldırım gibi birisi DOKA nın başında. Kendisinden şehrimiz adına turizm yardımı almalıyız.  Yardım alamamamız sebebi acaba bizim idarecilerimizden mi kaynaklanıyor. Yoksa DOKA dan mı? DOKA, Arap ülkelerinde bölgedeki tüm şehirler için tanıtım fuarı açtı. Gümüşhane için niçin açılmadı? Çünkü bizim böyle bir derdimiz yok.  Biz on üç yıl daha Süleymaniye ile yatıp kalkarız. Süleymaniye elbette olsun. Ama her şey değil ki. Arap turizm mi gibi büyük turizmi kaçırıyoruz.

-Sağlık

Gümüşhane uzun zamandır bir hastaneye mahkûm edilmiş. İnsanların sağlık açısından sorunları hala çözülemiyor. Yeterince hafta sonları uzman hekim bulamıyoruz. Bu hak için kaç yıl daha bekleyeceğiz. İkinci bir hastane hakkımız değil mi?

Sonuç olarak her ilde partilerin adayları projeler söz veriyor. Biz de tüm siyasi parti vekil adaylarımızdan farklı projeler sunmasını bekliyoruz. Sizler vekil olunca bizlere Gümüşhane için alternatif hangi projeler sunacaksınız? .Bizler yine siyasi partilerin yapacakları yatırımlardan Gümüşhane’ye ayrılacak payla mı idare edeceğiz. Proje bekliyoruz.
YORUM EKLE