Başkan takımdan memnun

Gümüşhanespor Kulübü Başkanı Kaya Büyükbayraktar yeni sezon hazırlıklarını Tekke köyünde ki kendi tesislerinde sürdüren kırmızı beyazlı ekibi değerlendirdi.

Başkan takımdan memnun

Gümüşhanespor Kulübü Başkanı Kaya Büyükbayraktar yeni sezon hazırlıklarını Tekke köyünde ki kendi tesislerinde sürdüren kırmızı beyazlı ekibi değerlendirdi.

Teknik ekip ve oyuncu kadrosu anlamında üst düzey isimleri bir araya getirerek yeni bir takım oluşturduklarına dikkat çeken Başkan Büyükbayraktar, her geçen gün takım olma yolunda mesafe kaydettiklerini söyledi.

Teknik Direktör Levent Eriş ve futbolculara övgüler yağdıran Başkan Büyükbayraktar,  “Geçtiğimiz yıldan takımda kalan oyuncularımıza, yeni transferlerimize ve deneyimi ile Türkiye’nin spor gündemine damga vurmuş hocamız ile lige damga vuracak bir ekip oluşturduk. İsimler üzerinden bakıldığında ve bunların hepsini topladığımız zaman ortaya çıkan tablodan büyük keyif alıyorum. Başta SÜPER lig tecrübesi ile Tita olmak üzere bütün oyuncularımızın iyi niyetli olması, ellerinden gelen gayreti gösteriyor olması beni son derece mutlu ediyor. Hazırlık çalışmalarında olduğu gibi Gümüşhanespor adına sahada mücadele verirken onları izleyecek olmanın heyecanını yaşıyorum” dedi.

Teknik Direktör Levent Eriş’in deneyimi ve bilgi birikiminin ortada olduğunu belirten Büyükbayraktar, “Hocamızın futbol oyun düzeni olarak fark yaratan bir yapısı var. Bunu son üç hazırlık maçında takip ettim ve ne yapmak istediğini gördüm.  Daha çok topa hâkim olan, önde tutan, oyunu önde oynamaya çalışan bir oyun anlayışını oturtmaya çalışıyor. Ben hocamda şunu da görüyorum. Dünya futbolunda örneğinBarcelona’da olduğu gibi sürekli önde oynamak.   Bizde onu yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bu anlayışı takım içerisinde oturtmanın elde bulunan futbolcu portföyü ile yakından ilgili olduğuna işaret eden Büyükbayraktar, “ O tarz futbolcuların kadronuzda olması gerekir. Siz oynamak istersiniz ama neticede futbolcu eğer farklı bir temel alt yapı almışsa ondan kolay kolay vazgeçmiyor. Ama şunu ben gördüm ki çocuklarda buna yatkınlar. Geçen sezon neredeyse tek forvet olarak müsabakalara çıkardık. Rakip takımlar bütün sistemlerini Ali Özgün üzerinden kurmuştu. Gol yollarında ki sorunu zaman zaman Cem Sultan ve Onur Okan’la çözmeye çalışırdık. Şimdi öyle değil. Artık takımın nerdeyse yüzde doksanı ileride oynamaya çok yatkın” şeklinde konuştu.

Gümüşhanespor’un savunma kurgusunda herhangi bir sıkıntının olmadığını dile getiren Büyükbayraktar, “Geçtiğimiz yılki kadromuzdan; Zafer, Cansın, Taner ve Serhat duruyor. Bunlara ek olarak Ziya Şakar gibi güçlü ve doksan dakika koşan bir oyuncumuz geldi. Ziya, genlerinde mücadele olan enteresan bir oyuncu.  Yine kenardaki oyuncularımızın kaliteleri ortada. Her birinin birbirinden farklı özellikleri var. Kimsenin şüphesi olmasın bu takım lige damgasını vuracak” ifadelerini kullandı.

Şahin Öztürk
 

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER