‘Bismillah diyerek başlayacağız’

Önceki gün yapılan olağanüstü kongre sonrası başkanlık için devam kararı alan Gümüşhanespor Başkanı Kaya Büyükbayraktar Gümüşkoza’ya yaptığı açıklamada, ‘Vekiller, belediye başkanı ve yönetimdeki arkadaşlarımla bir araya gelip takımdaki eksikliklerin giderilmesi konusunda çalışmalarımıza yön vereceğiz. Başta hoca olmak üzere takımın eksiklerini noksanlarını biliyoruz. Buna göre bismillah diyerek çalışmalarımıza başlayacağız’ dedi.

‘Bismillah diyerek başlayacağız’

Önceki gün yapılan olağanüstü kongre sonrası başkanlık için devam kararı alan Gümüşhanespor Başkanı Kaya Büyükbayraktar Gümüşkoza’ya yaptığı açıklamada, ‘Vekiller, belediye başkanı ve yönetimdeki arkadaşlarımla bir araya gelip takımdaki eksikliklerin giderilmesi konusunda çalışmalarımıza yön vereceğiz. Başta hoca olmak üzere takımın eksiklerini noksanlarını biliyoruz. Buna göre bismillah diyerek çalışmalarımıza başlayacağız’ dedi.

“Ziya Hoca Olmayacak Gibi”

Geçtiğimiz günlerde Gümüşhanespor’la yollarını ayırıp Elazığspor’da görevine başlayan teknik direktör Mehmet Altıparmak’ın yerine Ziya Doğan mı gelecek?’ sorusuna cevap veren Başkan Büyükbayraktar, “Ziya hoca ile devam etmek istedim ama Ziya hoca olmayacak gibi. Kendisiyle iki üç defa telefonda görüşmem oldu ancak iş hayatında bir takım problemleri olduğunu ifade etti bana. Ekonomik olarak herhangi bir sorun yaşamadık. Görüşmelerimizde Gümüşhane’nin kendi memleketi olduğunu, benimle çalışmaktan mutluluk duyacağını ancak işleri ile ilgili bazı sorunları olduğunu iletti. Vekillerimizi araya girerek son bir kez daha görüşme yaparak düşüncesini öğreneceğiz. Ziya hocanın dışında kafamda henüz bir isim yok. Piyasada yüzlerce hoca var ancak şu olacak bu gelecek diye şov yapmak gibi bir düşünceyi kendime yakıştıramam. İşinde mesleğinde kariyerinde Türkiye’de tanınan ve ün yapmış bir isminde olmasını istiyoruz. O kriterlerde kim var bakacağız. Yüzlerce hoca var birisi olacak” dedi.

“Ligin Dört Büyüklerinden Biriyiz”

Gümüşhanespor’un en büyük sıkıntısının ekonomik olduğunu dile getiren Büyükbayraktar, “Fazla sağa sola zıplamadan, önce bütçeyi oluşturup, ayaklarımızı yere iyice basıp sonrada futbolcu transfer işlemlerine başlamak gerekiyor. Kulübün ufak tefek borçları haricinde çokta borçlu olduğu söylenemez. SGK’ya olan borcunu yapılandırdık. Piyasaya ve esnafa olan ufak bir miktardaki borcu var. Yani birileri gibi transfer yasağı konmuş bir kulüp değiliz. Diyebilirim ki Türkiye’de ki en borçsuz kulüplerden biriyiz. Kulübün bugünkü marka değerine göre baktığınızda birçok kişi gelmek istiyor. Şu an ikinci ligi takımları arasında dört büyüklerinden birisiyiz” ifadelerini kullandı.

“Hasan, bu sezonda bizimle”

Takımın geçen sezonki başarısında büyük katkısı olan kaleci Hasan Hüseyin Akınay’ın takımdan ayrılacağı söylentilerine açıklık getiren Büyükbayraktar , “Kalecimiz Hasan’ı isteyenler çoktu ama ben vermedim. Pazarlık konusu yapmak istediler ancak olmaması için çok yüksek bir rakam söyledim. Çünkü Hasan’ın gitmesi takımın en az yüzde otuz olarak gücünü eksiltir. Bu sezonda Hasan bizimle olacak. Eğer şampiyonluk iddiasıyla yola çıkıyorsan kadronu korumak zorundasın.  Sadece Hasan değil, en az on futbolcu için bir sürü kulüp beni arayıp talip olduklarını bildirdi. Ali Özgün olsun Cumhur olsun bunlar zaten sözleşmeleri bittiği için gitti. Bu takımdan gidenlerin yerlerini dolduracak çok daha kaliteli futbolcuların gelmesi gerekiyor. İnşallah onları da getireceğiz. Zahit’in görüştüğü bazı kulüpler vardı. Bizim kongreyi bekliyordu. Zannedersem benimle görüşmeden de imza atacağını düşünmüyorum. Kendisini bugün yarın arayacağım, ama giderse de yolu açık olsun. Benim şöyle de bir bakış açım var. Futbolcu bu kulüpten gidecekse, kendisini geliştirip bir üst ligdeki kulüplere gitmeli. Bu kulübün markası ancak böyle güçlenir. İşte diyeceğiz ki bak bu Ali Özgün bizden gitti. Zahit bizden gitti. Yetiştirdiğimiz futbolcuların bir üst ligdeki kulüplere gitmesi kulübün bir başarısıdır. Neticede bunları izlerken manevi bir haz alacağız. Bunları da değerlendirmek gerekiyor” diye konuştu.

“Nobre Ayarında Oyuncu Düşünüyorum”

Play-off karşılaşmalarında Nobre türü bir oyuncu eksikliği yaşadıklarını belirten Başkan Kaya Büyükbayraktar, “Daha öncede söylemiş olduğum gibi Erzurumspor maçında eksikliğini hissettiğimiz Mert Nobre ayarında bir oyuncuyu takıma getirmeyi düşünüyorum. Süper lig ve 1. Ligde oynamış şuan görüştüğüm iki tane oyuncu var. Bunlardan en az birini takıma kazandırmak istiyorum. Ancak önce bütçemizi hazırlamalıyız. Takımı şampiyonluğa götüreceğiz diye batırmaya da niyetimiz yok. Ne durumdayız bir görelim, bakalım bütçemiz neye el veriyor, ona göre de bir veya iki tecrübeli futbolcuyu bulup alacağız” dedi.

Şahin Öztürk

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER