Büyük final Vodafone Arena’da

(Tarih ve saat güncellendi) TFF 1.lig yolunda önünde son maçı kalan temsilcimiz Gümüşhanespor’un final maçının tarih, yer ve saati kesinleşti.

Büyük final Vodafone Arena’da

TFF 1.lig yolunda önünde son maçı kalan temsilcimiz Gümüşhanespor’un final maçının tarih, yer ve saati kesinleşti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto 2. Lig Play-Off final müsabakasının İstanbul'da oynanacağını duyurdu.

Kurumun web sitesinde daha önce 21 Mayıs 2017 Pazar günü oynanacağı duyurulan final müsabakasının tarihi 23 Mayıs 2017 Salı günü saat 20.00 olarak değiştirilmişti. Gece yarısı her iki kulübün de mürcaatı üzerine müsabaka 24 Mayıs Çarşamba günü saat 19.00'da Beşiktaş’ın stadyumu Vodafone Arena oynanacağı duyuruldu.

Temsilcimiz Gümüşhanespor ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor arasında yapılacak olan ve TFF 1. Lig'e yükselecek son takımın belirleneceği final müsabakasının iki kardeş şehrin dostluk içerisinde kıyasıya mücadelesine sahne olması bekleniyor.

İstanbul’un Beşiktaş ilçesi, Dolmabahçe Caddesinde yer alan Vodafone Arena stadyumunun 41 bin 903 seyirci kapasiteli olduğu ve her iki takıma da eşit koltuk ayrıldığı öğrenildi.

Müsabakanın yerinin netleşmesinin ardından Gümüşhane'den çok sayıda taraftar şimdiden otobüs ve uçak bileti bulmaya başlarken, resmi kayıtlara göre 137 bin 508 Gümüşhane doğumlu vatandaşın yaşadığı İstanbul ve Türkiye'nin 81 ilinden gelecek Gümüşhanelilerle birlikte stadyumda Gümüşhanespor'a ayrılan kontenjanın tamamının dolması bekleniyor.

TFF’nin açıkladığı statüye göre maçın işleyişi şöyle olacak: “Final Müsabakası TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle oynanır. Final müsabakasının normal süresi berabere sonuçlanırsa müsabaka on beşer dakikalık iki devre halinde uzatılır. Uzatma devrelerinde eşitlik bozulmazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir.  Kazanan takım 1. Lig’e yükselen takım olur.”

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 19:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER