Büyükbayraktar yol haritasını belirliyor

İki sezondur 1. Ligin kapısından dönen Gümüşhanespor’da yüzler gülmezken, Başkan Kaya Büyükbayraktar takımın gelecek sezon ile ilgili yol haritasını Gümüşkoza’ya anlattı.

Büyükbayraktar yol haritasını belirliyor

İki sezondur 1. Ligin kapısından dönen Gümüşhanespor’da yüzler gülmezken, Başkan Kaya Büyükbayraktar takımın gelecek sezon ile ilgili yol haritasını Gümüşkoza’ya anlattı.

İstanbul’dan ayrıldıktan sonra Teknik Direktör Mehmet Altıparmak ile henüz görüşmediklerini kaydeden Büyükbayraktar, hoca ile hafta içi bir araya gelip durum değerlendirmesi yapacaklarını söyledi.

Mehmet Hoca’dan takımla ilgili rapor isteyeceğini belirten Büyükbayraktar, “Ondan sonrada bakalım neye karar vereceğiz, ne olup biter onu göreceğiz. Oyuncularımızın durumları ile ilgili raporları alacağız. Kiralık oyuncularımız var. Bunlar haliyle bir defa bitiyor. Bunun yanı sıra sözleşmesi biten dört oyuncumuz var. Bizimle devam eder veya etmezler. O çocukların kararına ve bizim çalışma isteğimize bağlı.  Bende şimdi oturup bir durum değerlendirmesi yapacağım. Mevcut şekliyle mi devam edeceğiz ya da farklı bir yapılanmaya mı gideceğiz” dedi.

“Her Daim Kafaya Oynayan Bir Kulüp Olduk”

Takım 1.Lig’e yükselmiş olsaydı her şeyin farklı olabileceğini dile getiren Büyükbayraktar, “En başta moral, motivasyonumuz çok yüksek olurdu. İki sezondur final karşılaşmasını kaybediyoruz. Açık söylemek gerekirse şehirşampiyonluğu bu sezon daha fazla istedi. Ancak yine olmadı. 1. Lige çıkamamış olsak da hedefi ve idealleri büyük, her daim kafaya oynayan bir kulüp haline geldik. Gümüşhanespor’unartık misyonu budur” diye konuştu.

“Nobre Gibi Oyuncularımız Olmalı”

Erzurumspor karşılaşmasında rakip takım adına Mert Nobre’nin oyunun kaderini değiştirdiğini, bu tür bir oyuncunun Gümüşhanespor’da da olması gerektiğine inandığını dile getiren Büyükbayraktar, “Neticede Erzurum’un bir Nobre’si oyunun kaderini değiştirdi. Yani oyunu tutuyor. Ne yapacağını biliyor. O seyircinin önünde o ambiansın yüksek atmosferinde kolay değil bu işler. İşi bilen, güngörmüş, tam profesyonel bu tür futbolcuları takımımıza katmamız gerekiyor. Onun için biraz daha bütçenin güçlendirilmesi lazım. Şehrin de imkânları ortada, olmayınca olmuyor. Bu yüzden oturup istişare yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Başkan Devam Edecek mi?

Kulüp başkanlığı konusunda kararsız olduğunu belirten Büyükbayraktar, “Bu işin birinci ayağı ekonomik. Yük her yıl artıyor. Gelirler düşük. Yaptığımız bütçenin kat kat gerisinde kalıyor. Bu kaynakları oluşturmak kolay değil. Bu yüzden ailemle oturup görüşeceğim. Kendimi şöyle bir gözden geçireceğim. Sonra vekillerimiz Osman Bey ve Cihan Beyle de görüşmem gerekiyor. Bunun yanı sıra şehrin valisi, belediye başkanı ve yönetim kurulundaki arkadaşlarla bir toplantı yapıp onlarında görüşünü aldıktan sonra bir yol haritası çizeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Kimse Babasının Hayrına Oynamıyor”

Kendisinin olup olmamasının önem arz etmediğine dikkat çeken Büyükbayraktar, “Ben olurum, olmam. Neticede bu işin önünde olacak arkadaşların bu söylediğim bütçeyi oluşturması gerekiyor. Yoksa kimse kimsenin babasının hayrına gelip oyun oynamıyor, özveride bulunmuyor. Bu işin doğası gereği primini vermeyince futbolcu oynamıyor. Neticede onunda geçimi bu işten. Yani derlenip toparlanıp şehir olarak bu konuda daha itinalı ve ölçülü davranmalıyız” dedi.

“Ekonomik Olarak Yalnız Kaldık”

Sezon içerisinde zaman zaman yalnız bırakıldıklarını, gerekli desteği alamadıklarını söyleyen Büyükbayraktar, “Hep beraber gördük ki Gümüşhane tanıtımının en büyük paydası Gümüşhanespor’dur. Yerel yönetim en azından ben şunu yapabilirim, şu desteği verebilirim demeli. Neticede bu ilin kaynaklarını harcayacaksınız. Siz festival yapabilirsiniz. Bir sürü takımınız olabilir ama hiçbiri futbolun getirdiğini yapamaz. Bunu hep beraber Beşiktaş Vodefone Arena’da gördük. Türkiye’nin gündemini oluşturduk. Şampiyon olsaydık inanılmaz bir reyting daha yakalayacaktık. Günlerce konuşulacaktı. Onun için hissiyattan, duygusallıktan öteye geçip hepimiz bu işin hesabını muhasebesini iyi yapmalıyız. Gittiğimiz yol bize ne getirecek ne götürecek, bu şehre katma değeri ne olacak iyi bir şekilde değerlendirilmeli” diye konuştu.

Ziya Doğan Konusu

Basında, Kastamonuspor’da ki teknik direktörlük görevinden ayrılan Ziya Doğan’ın Gümüşhanespor ile görüştüğü şeklinde haberlerin yer aldığını belirten Büyükbayraktar, “Bunlar çok doğru şeyler değil. Şu an kulübün bulunduğu konum itibari ile böyle bir durum söz konusu değil. Benim bile haberim yok, basından duyuyorum, millet bunu dillendiriyor. Ziya hoca bizim hocamız, bizim çocuğumuz ve bizim hemşehrimiz. Ziya hocaya bir görev düşerse muhakkak ki oda bir fedakârlık yapar” ifadelerini kullandı.

Şahin Öztürk

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER