Cansın Yuvada, Cem Sultan’da Dönebilir

Geçtiğimiz günlerde başka bir kulüple anlaşmak üzere takımdan ayrılan oyuncu Mehmet Cansın Çiçek Gümüşhanespor’a geri dönüp sözleşmesini bir yıl daha uzattı.

Cansın Yuvada, Cem Sultan’da Dönebilir

Geçtiğimiz günlerde başka bir kulüple anlaşmak üzere takımdan ayrılan oyuncu Mehmet Cansın Çiçek Gümüşhanespor’a geri dönüp sözleşmesini bir yıl daha uzattı.

Kongre sonrası kendilerine kulüp bulmak için Gümüşhane’den ayrılan, daha sonra ise geriye dönen futbolcuların durumu ile ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Başkan Kaya Büyükbayraktar, yönetim anlayışı ve alınan prensip kararları gereğince bir yıllık oyuncu sözleşmesi yapmadıklarını, Gümüşhane’de son sezonu olan bazı oyuncuların sözleşmelerini uzatmak istediklerini, yaşanan sıkıntının da bundan kaynaklandığını söyledi.

Kulüp ile devam eden sözleşmeleri gereğince ayrılan futbolcuların belirlenen bonservis bedellerini getirmek durumunda olduklarını kaydeden Başkan Büyükbayraktar, “Sözleşmelerde belirlenmiş bonservis bedelleri var. Başka kulüpler ile anlaşmak isteyen sporcularımız bu bedelleri getirmek durumundalar.  Getiremedikleri zaman doğal olarak dönmek zorunda kalıyorlar. Neticede Cansın’ın bu sezon için sözleşmesi devam ediyordu. Şimdi bir yıl daha sözleşme imzaladı ve önümüzdeki iki sezon boyunca Gümüşhanespor’umuzun formasını giyecek” dedi.

Cem Sultan ile ilgili belirsizliğe de açıklık getiren Başkan Büyükbayraktar, “Cem’de bu hafta içi gelecek. Ne yaptığı ile ilgili net bir bilgi yok. İstenilen rakamı bulabildi mi, bulamadı mı bakacağız. Hafta içerisinde başlayacağımız Erzurum kampı son şansları. Gerekli olan şartları yerine getirebilirse ayrılacak. Ama olmazsa devam edecek” diye konuştu.

Futbolcular ile ilgili sıkıntının kaynağında birçoğunun gelecek sene sözleşmelerinin sona ermesinin olduğunu belirten Büyükbayraktar, “Futbolcularımızın birçoğunun önümüzdeki sezon sözleşmeleri bitiyordu.  Bu futbolcularımıza önümüzdeki iki sezon daha bizimle olmaları için teklifte bulunduk. Kalmalarını istedik. Tabi onlarda haklı olarak uzun vadeli çalışmak istemedi. Neticede gelecekte başka bir takım ona talip olduğu zaman, kendi ekonomik çıkarları açısından sözleşmelerini uzatmak istemiyor. Yönetim anlayışımız gereği şu an itibariyle bizde bir yıllık hiçbir oyuncu yok. Olmayacakta.  Böyle bir prensip koyduk ortaya. Bazı git geller oldu ama yapacak bir şey yok. En azından kulübün yaptırım gücünü ortaya koymuş olduk” ifadelerini kullandı.

Şahin Öztürk
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER