Daşgün: İdeal kadroda sıkıntı yaşıyoruz

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Karşıyaka’ya 3-0 yenilerek liderliği Ankaragücü’ne kaptıran temsilcimiz Gümüşhanespor seyircisinden yoksun çıktığı İnegölspor mücadelesinden 2-1’lik skorla galip gelerek zirve takibini sürdürdü.

Daşgün: İdeal kadroda sıkıntı yaşıyoruz

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Karşıyaka’ya 3-0 yenilerek liderliği Ankaragücü’ne kaptıran temsilcimiz Gümüşhanespor seyircisinden yoksun çıktığı İnegölspor mücadelesinden 2-1’lik skorla galip gelerek zirve takibini sürdürdü.

Taşkın’ın iki golüyle mücadeleden üç puanla ayrılan Gümüşhanespor bir haftalık aradan sonra yeniden üç puanla tanıştı. Ligin bitimine yedi maç kala zirveden ikinci sıraya inen kırmızı beyazlı temsilcimiz Gümüşhanespor, kalan altı haftadan galibiyetle ayrılıp rakibi Ankaragücü’nün puanlar kaybetmesini bekleyecek.

“BASKIYI VE STRESİ ÜZERİMİZDEN ATTIK”

İnegölspor’u mağlup ederek takım üzerindeki baskıyı ve stresi üzerinden attığını söyleyen Teknik Direktör Tarık Daşgün, “Mağlup olduktan sonraki maçımız ister istemez gergin oluyor. Çocuklar da onun stresini yaşıyor. Yine de içerde galip gelmek bizim için olumlu oldu. En azından Karşıyaka maçının stresini üzerimizden attık. Şimdi önümüzde bana göre de ligin en zorlu iki deplasmanı var. Kastamonu ve ardından Tokat maçları. Şampiyonluğa oynayan bir takım için artık her maça final maçı olarak baktığımız için temkinli yaklaşıyoruz. Biz çıkıp kimle oynuyorsak onunla mücadelemizi yapacağız. Mücadelemizi savaşımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Rakibin ne yaptığı ne ettiği bizi daha bundan sonra açıkçası ilgilendirmiyor. Biz bundan ziyade çıktığımız bütün maçları kazanmak için oynayacağız. Sezon sonu bakalım biz bu konumda nerede olmuş olacağız” dedi.

“ÇARŞAMBA PAZAR MAÇLARI YORGUNLUK OLUŞTURDU”

Son haftalardaki maçlarda takımın eski performansından uzak görüntü çizdiğini ve düşüş yaşandığı eleştirilerine de açıklık getiren Daşgün, “Açıkçası ben bunu performans düşüklüğü olarak değil de ikinci devrenin başından beri her hafta Çarşamba-Pazar günleri maç oynuyor olmamız ve kadromuzun kısıtlıda olmasıyla alakalı olarak takım üzerinde maç yorgunluğu oluşturmuş olabilir diye düşünüyorum. Bu gözlemleniyordu zaten.

“TAKIM 2 GÜN İZİNLİ”

Ben özellikle bu uzun maç maratonunun arkasından dinlenmeleri için iki gün izin verdim çocuklara. Bu izni vermemin nedeni tamamen hem kafa hem de vücut olarak toparlansınlar diye. Zaten bizim bu saatten sonra yapmamız gereken en doğru şey çocukları diri tutarak maçlara hem moral olarak hem de fizik olarak iyi hazırlamak olacaktır. Kolay değil o uzun maç maratonunun etkileri elbette ki yansıyabilir takıma düşüş olarak. Ama inşallah bu ivme yukarı ya doğru çıkacaktır” diye konuştu.

“İDEAL KADRO KURMAKTA SIKINTI YAŞIYORUZ”

Takımda sakat ve cezalı oyuncular olmasından dolayı ideal kadro oluşturmakta sıkıntı yaşandığına da değinen Daşgün, “Bizim diğer takımlara göre baktığımızda kadromuz şu an daha kısıtlı. Sakat oyuncularımız ve zaman zaman cezalı durumda olan oyuncularımızın olmasından dolayı ideal kadromuzu oluşturup sahaya uzun zamandır çıkamadık. Onur’un sezonu haftalar önce kapatmış olması. Kaptanımız Zafer’in sakatlığı. Yani uzun bir maraton boyunca maçlarda tam kadro olarak sahada olamadık. Bu haftada eksiklerimiz var.

“TANER VE ZAHİT SARI KART CEZALISI”

Taner'le Zahit'in İnegöl maçında gördüğü sarı kartlarla önümüzdeki hafta için cezalı duruma düşmesi iyi olmadı. Bunların üst üste gelmesi bizim için büyük bir şanssızlık. Ama yine de biz sahaya kimle çıkarsak çıkalım mücadelemizi sonuna kadar sürdürüp sezon sonunda hak ettiğimiz yerde olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Şahin Öztürk

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER