Gözlemciye tepki

Spor Toto 2.lig, Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor’un hafta sonu oynadığı Göztepe maçının gözlemcisine taraftarlar tepki gösterdi.

Gözlemciye tepki
Spor Toto 2.lig, Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor’un hafta sonu oynadığı Göztepe maçının gözlemcisine taraftarlar tepki gösterdi.

Maçın gözlemcisi Alparslan Arkun'un kulübü ‘Çirkin ve Kötü Tezahürattan’ dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etmesi nedeniyle bildiri yayınlayan Gümüşhanespor Taraftarlar Birliği, Arkun’a ‘Kimsenin duymadığı, ancak sizin duyduğunuz çirkin ve kötü tezahürat nedir?’ sorusunu yöneltti.

Bildiri şu şekilde:

EY TFF! ADALET BUNUN NERESİNDE!

30 Kasım 2014 pazar günü oynanan Gümüşhanespor-Göztepe maçı 90 dakika boyunca dostane bir şekilde oynanmış ve tribünlerden de ne hakem için ne de futbolcular için toplu şekilde en ufak bir küfürlü tezahüratta bulunulmamıştır. Bunu stadyuma gelen 150-200 civarında futbolseverin dışında Göztepeli teknik heyet, futbolcular ve Göztepe taraftarları da açıkça ifade etmişlerdir. Diğer bir tabirle küfrün yer almadığı tribün açısından Türkiye'nin her yerine örnek olabilecek bir futbol karşılaşması izlenmiştir.

Ancak 2 Aralık 2014 salı günü TFF sitesinde Gümüşhanespor'un "Çirkin ve Kötü Tezahürattan" dolayı PFDK'ya sevk edilmesi haberini almış bulunmamız biz Gümüşhane taraftarlarını ve camiasını Hayretler içinde bırakmıştır.

Gümüşhanespor'un PFDK'ya sevkine sebep olan raporun kahramanı maçın gözlemcisi olan Alparslan Arkun Bey'e soruyoruz;

Ey Arkun bey! Kimsenin duymadığı, ancak sizin duyduğunuz çirkin ve kötü tezahürat nedir? Kaç kişi tarafından, kaç saniye söylenmiştir? Aynı raporlar dakikalarca küfürlerin savrulduğu statlarda neden yazılmamaktadır? Gümüşhane sahipsiz mi sanılmaktadır? Bizler Türkiye'nin birçok ilinde maçlara gittik, dakikalarca ağza almaktan utandığımız küfürler yedik, ama bunları hiç raporlarda görmedik?

Suç sizde değil sizleri oralarda görevlendiren TFF'de.

Türkiye'de futbolu da bitirdiniz, tribünü de. Futbolun dibe vurduğu, tribünlerin bomboş olduğu bir ülkede aslında boşa nefes tüketiyoruz. Sizleri vicdanınızla başbaşa bırakıyoruz.
Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2014, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER