Gümüşhanespor taraftarlarından ATV binası önünde açıklama

Geçtiğimiz Pazar günü oynanan MKE Ankaragücü karşılaşmasının ardından İstanbul Gümüşhaneliler Derneği ve Gümüşhanespor taraftar grupları yanlı ve yanlış haber yapan ATV’nin binası önünde basın açıklaması yaptı.

Gümüşhanespor taraftarlarından ATV binası önünde açıklama

Geçtiğimiz Pazar günü oynanan MKE Ankaragücü karşılaşmasının ardından İstanbul Gümüşhaneliler Derneği ve Gümüşhanespor taraftar grupları yanlı ve yanlış haber yapan ATV’nin binası önünde basın açıklaması yaptı.

ATV Balmumcu binası önünde gerçekleştirilen açıklamayı seslendiren İstanbul Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Habib Arslan, maç günü yaşananları aktardı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

“12 Şubat Pazar günü Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grupta Gümüşhane Yenişehir Stadında oynanan Gümüşhanespor-MKE Ankaragücü maçında yaşanan olaylar ve bu olayların bir takım çevrelerce Gümüşhanelilere mal edilmeye çalışılması üzerine bu basın açıklamasını yapma zarureti doğmuştur.

Bugün burada olan birçok arkadaşımız pazar günkü maçtaydı ve olayların bizzat şahidiydi. Maç öncesi haftasında bazı rakip taraftar sosyal medya hesaplarının Gümüşhanelilere ve Gümüşhanespor’u bu maçta destekleyeceğini açıklayan Bayburtsporlu taraftarlara karşı şehirlerimizi ve takımlarımız aşağılayıcı, küçümseyici paylaşımlarına rağmen hemşehrilerimiz sakinliğini korumuş ve tahriğe kapılmamışlardır.

Maç günü Gümüşhane’ye gelen Ankaragüçlü taraftarlar şehirde çok iyi bir şekilde ağırlanmış ve en ufak bir olumsuzluk yaşanmamıştır.

Maç öncesinde ve maç oynanırken herhangi bir olumsuzluk olmamasına rağmen maçın 25.nci dakikasında Gümüşhanespor’un 2-0 öne geçmesi rakip takım futbolcularını ve teknik ekibini olumsuz etkilemiş, rakip teknik heyeti ve futbolcuları sürekli hakeme itiraz etmeye başlamışlardır. Yan hakemin bir pozisyonda Gümüşhanespor lehine faul için bayrak sallaması üzerine Ankaragücü’nün soyunma odasındakilerin tamamı, saha içinde oynayanların tamamı olmak üzere 30-35 kişi yan hakemin üzerine yürümüşlerdir. Bunun üzerine tüm tribünler gerilmiş ve Ankaragücü taraftarları kırdıkları kesik koltukları Gümüşhane tribünlerine atmışlardır. Ayrıca tuvaletlerden kırılarak sökülen musluklar da Gümüşhane tribünlerine atılmıştır.

Gümüşhanesporlu taraftarların hemen yanında Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal, Valimiz, Gümüşhane Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve üst düzey kamu görevlilerinin bulunduğu protokol bulunmakta olup atılan tüm yaralayıcı cisimler buraya da isabet etmiştir. Korumalar, açtıkları şemsiyelerle protokole gelen cisimleri önlemeye çalışmışlardır.

Tüm Türkiye’nin şunu bilmesini isteriz ki yaklaşık 15 yıldır hizmet veren Gümüşhane Yeni Şehir Stadında bugüne kadar oynanan hiçbir maçta deplasman takımı taraftarları ile Gümüşhaneliler arasında en ufak bir gerginlik olmamış tek bir koltuk dahi kırılmamıştır.

Zaten stadımızda deplasman tribünü belki de seyir olarak Türkiye’de ki en lüks deplasman tribünüdür ve çevresinde ne çelik tel, ne de ağ vardır.
Tüm bu gerçekler ortada iken basit hesaplar yaparak yaşananları sırf şampiyon olabilmek için TFF’yi, hakemleri baskı altına almak uğruna Gümüşhanelilere yüklemek kimsenin haddine değildir.

Gümüşhanelileri tüm Türkiye tanır. Gümüşhanelilere bu suçlamaları yapanlar sıcak yatağında yatarken 15 Temmuz darbe girişimine karşı Ankara’da, İstanbul’da ve diğer illerde Gümüşhaneliler en ön saflardaydı. Şu anda basın açıklamasını yaptığımız yerdeki ATV binasına girmeye çalışan darbecilere karşı gövdesini siper edenler içinde yine Gümüşhaneliler vardı.

Buradan ATV Televizyonuna da tepkide bulunuyoruz. Televizyonunuzun Ankara Muhabiri Aykut Gören isimli gazeteci görünümlü provokatör Gümüşhane’de saha içinde hem taraftarları tahrik etmiş, hem de olayları tek taraflı televizyonunuza ulaştırarak yalan ve yanlış haber yapmanıza sebep olmuştur. Bizler buradan bu provokatörle televizyonunuzun derhal ilişkisinin kesilmesini ve Gümüşhanelileri kavgaların sebebi gösteren yalan ve yanlış haberin düzeltilmesini istiyoruz. Yalan haberin yayınlanmasından sonra Gümüşhaneli hemşehrilerimiz tarafından yoğun bir şekilde ATV televizyonuna haberin düzeltilmesine yönelik gerek whattsapp üzerinden, gerek twitterdan, gerekse mail ve telefon yolu çağrıda bulunulmuş ancak bu çağrılar dikkate alınmamıştır. Bu yanlış ve yanıltıcı haberin bugün düzeltilmesini istiyoruz.

Ayrıca, sürekli Maliye Bakanımızı, Valimizi, 2 milletvekilimizi ve belediye başkanımızı gündeme taşıyıp siyasetin arkamızda olduğu yalanını ortaya atanlar, geçmişte darbeci General Kenan Evren’in talimatı ile nasıl 1.Lige alındıklarını, bazı milletvekillerinin Ankaragücü forması ile TBMM ye gelip basın açıklaması yaptığını ve soru önergesi verdiğini, Ankara 19 Mayıs Stadında oynanan maçlarına çok sayıda Bakan, Milletvekili ve ilçe belediye başkanlarının geldiği gerçeğini ve hakemleri nasıl baskı altına aldıklarını unutmasınlar. Gümüşhane tarihinde ilk defa bir bakanın Gümüşhane maçına gelmesine neden tahammül edilemiyor? Gümüşhane bu ülkenin takımı değil mi?

Dün, Ankaragüçlü bazı yöneticilerin ve teknik direktörlerinin yaptığı basın açıklamasında  söylenenlerin ve yaşandığı iddia edilenlerin gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Varsa kanıtları ortaya koysunlar. Atılan muslukların, kırılan koltukların kimler tarafından yapıldığı, yaralanan 19 taraftarın Gümüşhane taraftarı olduğu ortadadır. Hepsinin video görüntüsü ve fotoğrafları mevcuttur. Maç sahada kazanılır. Şampiyon olmak için yanlış, yanıltıcı, gerçekle ilgisi olmayan beyanatlar ile şampiyon olmak istiyorlarsa buyursun olsunlar. Ama Gümüşhane insanına hak etmediği suçlamaları yapmasınlar. Bu tür hareketler ve söylemler Türk futbolunu geliştirmediği gibi insan ilişkilerini ve kardeşliği olumsuz etkiler. Bunun sorumlusu da bu söylemlerde bulunanlar olur.

Gümüşhane Türkiye’nin en güvenilir şehirlerinden biri, insanı da en güvenilir insanlarındandır. Bu durum rakamlarla ortadadır, Gümüşhane’de görev yapmak için gelen kamu görevlilerinin tamamınca da bu durum ifade edilmektedir.

Gümüşhaneliler takımının yanında olmak için kendisine ayrılan yerde ve sayıda Türkiye’nin her yerine gider ve takımını olay çıkarmadan destekler. Bunu herkes bilmelidir.

Son olarak şunu ifade etmek istiyoruz ki, kendi taraftarlarına şirin görünmek  ve başarısızlığını örtmek için değil, Türk Futbolunun ve ülkede kardeşliğin gelişmesi için, büyük takım ismine yakışır yönetici ve teknik adam olabilmek için çaba gösteren  insanlarla ileriye gideriz.

Sadece sahada oynanan futbolun güzelliklerinin konuşulduğu ve hak edenin şampiyon olduğu bir lig dileği ile hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER