Gümüşhanespor’da aday çıkmadı

TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor’un olağanüstü kongresinde aday çıkmadı.

Gümüşhanespor’da aday çıkmadı

TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor’un olağanüstü kongresinde aday çıkmadı.

Kulübün Tekke köyünde bulunan tesislerinde gerçekleştirilen ve olağanüstü kongre olması sebebiyle mevcut yönetimin devam etmemesi durumunda kayyuma gitme ihtimali olması salonda gergin bekleyişe sebep oldu.

Divan başkanlığını Onursal Başkan Hacı Osman Akgül, üyeliklerini de Belediye Başkanı Ercan Çimen, GTSO Başkanı İsmail Akçay ve İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Canlı’nın yaptığı kongrede ilk olarak kulüp adına faaliyet raporu Rıza Karamanlı tarafından okundu.

Geçtiğimiz Haziran ayında yapılan kongrede görevi devraldıklarını hatırlatan Karamanlı, yapılan faaliyetlerden bahsederek kongrede başkan seçilen Kurban Karagöz’ün sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini, kulübü kaostan kurtarmak için bu kongreyi yaptıklarını söyledi.

Kulübün gelir-gider tablosunu okuyan Gümüşhanespor Onursal Başkanı Hacı Osman Akgül ise kulübün toplam 7 milyon 483 bin lira borcu bulunduğunu belirterek bugüne kadar nereden ve kimden gelir elde edildiğini ve harcamaların nerelere gerçekleştiğini açıkladı.

“Kulübü ‘Osman Akgül’ün kulübü’ algısından kurtarmak istiyorum”

Yönetim kurulu üyelerinin hepsine teşekkür ederek büyük çaba ve hevesle birşeyler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Akgül, sezon başında büyük bir hevesle hazırlanan kombine biletlerin sadece 30 tane satılmasını eleştirerek “Bu çalışmamız en azından şehrin kulübüne sahip çıkması içindi. Kurumlarımız bile bu duruma hassasiyet göstermedi. 13 yıldır onursal başkanım. Geldiğimiz noktada kulübü ‘Osman Akgül’ün kulübü’ algısından kurtarmak istiyorum. Bu durumun ardından zarar verir konuma geldiğini düşünüyorum. Onursal Başkanlık kişisel değil kurumsal olmalı. Gümüşhanespor’un arkasında kurumsal bir destek olmalı. Bugünden itibaren onursal başkanlık sıfatını şehir halkının seçtiği şehrin emini olan Belediye Başkanına devretmek istiyorum” dedi.

Bundan sonra Belediye Başkanlarının Onursal Başkan olmasını teklif eden ve ısrarla Belediye Başkanı Ercan Çimen’e Onursal Başkan diye hitap etmesine ise Başkan Çimen ısrarla 'hayır' dedi.

Kulübün arkasında kurumsal bir kimliğin olmasının önemine dikkat çeken Gümüşhanespor’un isim değişikliği ile Gümüşhane Belediyespor olmasını teklif eden Akgül, “Şahıslar gelip geçici. Ama kurumlar kalıcıdır. Gümüşhane Belediyesi hep var olacaktır. Belediyenin ismi futbolcuya da teknik heyete de ayrı bir güven verecektir. Bunun örnekleri ülkemizde oldukça fazla. Hemen yanı başımızda BB Erzurumspor örneği var” diye konuştu.

“Türkiye’de kulüpleri futbolcular yönetiyor”

Türkiye’de kulüpleri futbolcuların yönettiğini savunan Akgül, “Herşey futbolcunun lehine. Biz futbolcuya göre hoca bulmak zorunda değiliz. Hocayı göndermek için maç kaybediyorlar. Bu ortamda futbolcu hocayı göndermeye karar verirse bizim yapacağımız bir şey yok” tespitinde bulundu.

“Siz siz olun takımı, yönetimi sahiplenin”

Bugüne kadar bir türlü Gümüşhanespor’u Gümüşhane’nin takımı yapamadıklarını ifade eden Akgül, “13 yıllık emeğimizin karşılığında bu kulübün yanında olacağım. Ama sıfatımız olmasın. Sıfat kurumsal olmalı. Ben hep bu kulübün yanındayım. Siz siz olun takımı, yönetimi sahiplenin. Birileri bir şey kurgulayabilir. Biz taraftar istiyoruz, seyirci değil. Taraftar takımına destek olacak, yönetimini küstürmeyecek” ifadelerini kullandı.

“Belediye olarak takımımıza dün destek olduk, bugün oluyoruz, yarında olmaya devam edeceğiz”

Milletvekili Akgül’ün konuşmasının ardından söz alan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise, belediyenin böyle bir yükü kaldırmasının mümkün olmadığını belirterek, “Belediye olarak Süper Lige çıkmış hentbol takımını ligden çektik. Bu elbise bize büyük gelir. Belediye olarak takımımıza dün destek olduk, bugün oluyoruz, yarında olmaya devam edeceğiz. Ancak bundan fazlasını yapmamız mümkün değil. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2 katrilyon bütçeli bir belediye. Kıyas yapılması doğru değil” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar Gümüşhanespor’a emek veren herkese teşekkür eden Başkan Çimen, “Hep şampiyonluğa oynadık. Ben İstanbul-Gümüşhane diye ayrım yapmıyorum. Gümüşhanespor’u belediye olarak götürme şansımız yok. Hep yanında olduk. Kulüp binası da bizim. Doğal gazını hallettik. Kulübümüze her zaman destek olacağız” dedi.

Kongrenin divan kurulu üyelerinden İYİ Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı Mustafa Canlı ise bugüne kadar kulübe emek veren başta Onursal Başkan Hacı Osman Akgül olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine ve yöneticilere teşekkür etti.

“Bu kulüp bu yalnızlığı geçmişten beri çekiyor”

Kimsenin Akgül’e kulüp bazında tek bir kelime bile etmemesi gerektiğini ifade eden Canlı, “Spor kulübüne yaptığı katkılar nedeniyle Akgül’e, Kurban Karagöz’e ve herkese teşekkür ediyorum. Bu kulüp bu yalnızlığı geçmişten beri çekiyor. Size desteğimizi vermemiz lazım. Başarı olunca herkes burada, aksi olunca kimse yok. Bu toplumumuzun genel yapısı. Bu süreçte ben Mustafa Canlı olarak her türlü desteği vermeye hazırım” diye konuştu.

“Hepiniz yüreklisiniz ama bu işler her zaman yürekle de olmuyor”

Bir diğer divan kurulu üyesi Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay da para vermenin zor, konuşma ve eleştirmenin kolay olduğunu belirterek, “Toplumlar her zaman güzel insanlar yetiştirmiyor. Hepiniz yüreklisiniz ama bu işler her zaman yürekle de olmuyor. Adam harcamanın kolay olmaması lazım. Birbirimize hoşgörüyle bakacağız. Öyle milyonları çıkarıp vermek her babayiğidin harcı değil. Tek yürek olmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Bu şehirde klavye delikanlıları var”

Eski yöneticilerden Aydın Delibaş ise şehirdeki ahde-vefa olgusuna isyan ederek “Bu takım iyiyken mi kulübün yanında olacağız? Kötüyken bir kurumun yanında olmak lazım. Bu şehirde klavye delikanlıları var. 13 yıldır bu şehre gidip geliyoruz. Şehrin kulübe bakışı sıkıntılı. Yöneticinin parasıyla gelip o yöneticiye küfür edilmez. El ele gönül gönüle vermek lazım. Şehir heyecanını kaybetmiş. Kötü günde kenetlenemezsek iyi günü göremeyiz” diye konuştu.

Kafadarlar taraftar derneği başkanı Miraç Koç yöneticilerin taraftarların ceza aldıkları durumlarda yanlarında olmadığını iddia ederken yönetim kurulu üyesi Fazıl Ceylan ise her zaman taraftarların yanında olduğunu söyledi.

Herhangi bir başkan adayının çıkmadığı kongre sonrasında mevcut yönetim kurulunun sezon sonuna kadar görevine devam etmesi yönünde karar alındı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER