Hem masör hem doktor

Sakatlanan oyunculara müdahale için kendine has müthiş deparları ile taraftarların beğenisini toplayan Gümüşhanespor’un masörü Mehmet Turhan, mesleği ile alakalı Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulundu.

Hem masör hem doktor

Sakatlanan oyunculara müdahale için kendine has müthiş deparları ile taraftarların beğenisini toplayan Gümüşhanespor’un masörü Mehmet Turhan, mesleği ile alakalı Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulundu.

Antalya kampında muhabirimiz Şahin Öztürk’e konuşan 27 yıllık masör Turhan, Süper lig ve Bank Asya’da çeşitli takımlarda görev aldığını belirterek Gümüşhanespor’da bulunmaktan mutlu ve huzurlu olduğunu söyledi. Gümüşhanespor’u çok sevdiğini söyleyen Turhan, Süperligi ve Bank Asya ligini aratmadığını da belirtti.

Güzel bir aile beraberliğiyle iyi bir iş birliği içerisinde Gümüşhane’ye hizmet ettiklerini anlatan Turhan, Gümüşhane halkının kendilerine desteklerini eksik etmediğini dile getirdi. Gümüşhanespor’da sadece masör olmadığını ayrıca doktor olarak da görev yaptığını söyleyen Turhan, “Şehrin önde gelen büyüklerine özellikle Sayın Valimize ve Sayın Belediye Başkanımız ve iş adamlarımıza beni destekledikleri ve sevdikleri için teşekkür ediyorum. Bu sevgi ve özveriyle işime dört elle sarılıp futbolcu kardeşlerimin performansını hazırlayıp sahaya sunuyorum. Bu masörlük yaşantımda sağlık ekibi doktor ve fizyoterapi olarak başlı başına önemli bir mercide görev yapıyorum. Bu yapmış olduğum iş alanı içerisinde futbolcuların performansı, sakatlığı, psikolojisi, sosyolojisi, ikili ilişkileri, yaşam tarzları, hayat felsefeleri, sevinçleri kederleri, her şekilde onlara elimden geldiği kadar abilik, babalık, kardeşlik yaparak bütün kötü olaylardan uzaklaştırıp onları çok güzel bir şekilde hipnotizma edip etkilemeyi çok iyi beceren bir kişiyim. Bundan dolayı onlarında bana olan güvenini boşa çıkarmadım. Bu çalışmalarımı sürekli planlı prensipli disiplinli ve düzen içerisinde yapmaya çalışıyorum. Bu işi, yani bu felsefeyi 1989 yılında İzmir’de Yugoslav bir Masör ve Doktor ekibinden aldım. Gümüşhane’nin başarısı için elimizden geleni yapıyoruz. Gümüşhane’yi iyi bir yere taşımak istiyoruz” diye konuştu.

Gümüşhanespor’da antrenmana dayalı olarak sakatlanmanın neredeyse yok denecek kadar az olduğunu da belirten Turhan, “Bunun sebebi de oyuncuların beni bir abi olarak görüyor ben de onları kardeşim olarak biliyorum. O nedenle bütün zamanımı onların herhangi bir sakatlık ile karşı karşıya kalmaması için harcıyorum. Her birini tam anlamıyla hazır halde sahaya sunmak benim görevim. Bu görevi aksatmadığımız için sakatsız bir takım olarak dikkat çekiyoruz” dedi.

Maç esnasında sakatlanan oyuncuya müdahale esnasında kendine has koşusu ile taraftarın gönlünde taht kuran Turhan, başından geçen bir anıyı paylaştı:  “İzmir’de bir maçta, Türk futbolunun ekol isimlerinden eski Trabzonsporlu Ergun Kantarcı ile Bucaspor’da çalışıyorum. Maç sırasında bir futbolcu sakatlanınca hoca bana koş dedi. Bende çok hızlı bir şekilde depar attım. O esnada önüme çıkan bir başka futbolcuya çarptım. O bir tarafa ben bir tarafa savruldum. İzleyenler gülerken ben sakatlanan futbolcuya ulaşmak için kalktım ve devam ettim. Çok süratli olduğumdan dolayı kendimi durduramamıştım. Böyle bir anım oldu.”

Şampiyon bir takım, lider bir takım olmanın, bunu sürekli hale getirmenin kolay olmadığını söyleyen Turhan, “İlk yarıda futbolcu kardeşlerimizle buraya kadar getirdik. Bundan sonrası hem futbolcuların hem yönetimin ve hem de ileri gelen iş adamlarının işi. Eğer Gümüşhane bu takıma sahip çıkmayı becerebilirse bu takım şampiyon olur. Ben bunu içimden geçirerek söylüyorum. Maddi anlamda da Kaya Başkanımıza destek olacaklarına inanıyorum. Eğer bu destek devam ederse takım şampiyon olacaktır. Ben inanıyorum ki 1461 maçını da kupadaki Trabzonspor maçını da alacağız. Benim ayağım uğurlu geliyor” ifadelerini kullandı.

Her Trabzon maçına çıktığında Trabzon’u yendiklerini iddia eden Turhan, skor vererek 1461 Trabzon’u 2-0 yeneceklerini söyledi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER