‘İdolüm abim Çalhanoğlu’

Gümüşhanespor’un 21 yaşındaki başarılı oyuncusu Muhammed Çalhanoğlu, ‘Herkesin bir idolü var. Benimki de abim Hakan Çalhanoğlu’ dedi.

‘İdolüm abim Çalhanoğlu’

Gümüşhanespor’un 21 yaşındaki başarılı oyuncusu Muhammed Çalhanoğlu, ‘Herkesin bir idolü var. Benimki de abim Hakan Çalhanoğlu’ dedi.

Futbola 4 yaşında başladığını ve o günden beri meşin yuvarlağın peşinden koştuğunu söyleyen gurbetçi oyuncu Çalhanoğlu, “Her futbolcunun bir idolü var. Benim idolüm ve örnek aldığım kişide tabii ki abim Hakan Calhanoğlu'dur” dedi.

Gümüşhanespor’un kamp yaptığı otelde görüştüğümüz genç oyuncu Gümüşkoza’ya özel açıklamalarda bulundu. Çalhanoğlu, Almanya ve Avusturya'da çeşitli kulüplerde görev aldıktan sonra profesyonel olduğunu bu sezonda Gümüşhanespor’a geldiğini söyledi.

Geçtiğimiz sezon play-of oynayarak şampiyonluğu kaçırdıklarını söyleyen Çalhanoğlu, “Takımımız üzerinde büyük beklentiler var. Tabii ki bu sezonda şampiyonluğa oynuyoruz. Allaha şükür takım da çok iyi gidiyor. Şu an bize göre takımımız lider. İkinci devre çok daha zor ve farklı olacak. Herkes hazır, herkes takımları daha iyi biliyor ve ona göre oynayacak. Ama biz onlara bakmayacağız. Biz kendi hedefimizi takip ediyoruz. Ben kupa maçında olduğu gibi her maçta da kendimi gösteriyorum. Ancak oynatıp, oynatmamak hocamızın takdiri. Hocamız şu an lider takımın başında olarak her maça çıkıyor. Hata yapmadan her maçta 3 puan almak istiyor. Bu yüzden hoca oynatır oynatmaz, ama oynatırsa ne mutlu bana derim. Ben hep kendimi göstermeye çalışıp forma için ter atıyorum” dedi.

Her futbolcunun hayalleri,  hedefi ve örnek aldığı bir idolü olduğunun altını çizen Calhanoğlu, “Benim idolüm tabii abimdır. Abim, hem frikikte hem de oyunda kendine istatistiklere yazdırmış bir isim. Abim, adını dünyaya kanıtlamış. Neden idolüm olmasın ki?” diye konuştu.

Oynadığı maçlardan sonra abisiyle kritik yaptığını, pozisyon hatalarını değerlendirip daha nasıl iyi olur diye fikir alışverişinde bulunduğunu söyleyen Çalhanoğlu, bundan sonraki dönemdeki hedefleriyle ilgili soruyu da şöyle cevaplandırdı: “Ben ilk önce hep küçük hedeflerle başladım. Önce sağlığım sonra takımımın şampiyon olmasını istiyorum. Bizim için ikinci devre çok önemli. Taraftarımız bu devre bizim arkamızda olsun. Kötü maçlarda yenildiğimiz zaman bizi sakın üzmesinler, hep moral versinler ve bizim destekçimiz olsunlar. Tabii nasip işidir. Türkiye'de büyük bir takımda ya da Avrupa’da oynamak. Bu Türkiye'de ki her futbolcunun hayalidir."

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2017, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER