‘Pendik maçında çok önemli iki puan kaybettik’

TFF 2.lig, Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Gümüşhanespor’un teknik patronu Ziya Doğan, hafta sonu sahalarında 0-0 berabere kaldıkları Pendikspor karşısında çok önemli 2 puan kaybettiklerini söyledi.

‘Pendik maçında çok önemli iki puan kaybettik’

TFF 2.lig, Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Gümüşhanespor’un teknik patronu Ziya Doğan, hafta sonu sahalarında 0-0 berabere kaldıkları Pendikspor karşısında çok önemli 2 puan kaybettiklerini söyledi.

Hafta sonu deplasmanda oynayacağı Niğde maçının hazırlıklarını sürdüren kırmızı beyazlı ekipte teknik patron Ziya Doğan, eksikleri tamamlayıp kalan dönemdeki maçları en iyi şekilde atlatıp Gümüşhanespor’un layık olduğu yerde ligi bitirmesini istediklerini kaydetti.

Yaptığı değerlendirmede oyuna bakıldığında Pendikspor karşısında beraberliğin normal olduğunu savunan Doğan, “İlk yarıda rakibimiz bizden daha üstün oynadı. Biraz tamamen oyun tempomuzu düşürmeye ve oyunu bozmaya yönelik bir rakip vardı. Yere yatan oyuncu çabuk kalkmıyordu. Hakemde buna fazla müsamaha etti. Tabi bunları biz futbolda görmek istemiyoruz. Ben bu tür şeyleri kendi futbolcularıma da söylüyorum. Eğer dinlenmek istiyorsan top ayağında iken bol bol pas yaparak dinlenebilirsin. Bizim anlayışımız bu yönde. Ama tabiki rakipler puan ve puanlar almak için her türlü kuralı uygulamak isteyecek” dedi.

“Fiziksel olarak inanılmaz düşük ve taktiksel anlamda oldukça zorlanıyoruz”

Eğer Pendik maçından 3 puanla ayrılsalardı deplasmanda oynayacakları Niğde ve Zonguldak maçlarına daha moralli gideceklerini kaydeden Doğan, “Ama olmadı. Artık şimdi Niğde maçına en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Oyuncularımız çok iyi çalışıyor. Ama bir gerçek var ki, bunu söylemekte biraz zorlanıyorum. Fiziksel olarak inanılmaz düşük ve taktiksel anlamda oldukça zorlanıyoruz. Çünkü top bizde ise oynayacaksın rakipteyse kapacaksın. Bu yüzden fizik gücü çok önemli. Yani kimseyi suçlamak istemiyorum ama benim elimdeki tabloya baktığın zaman idmanlarda daha 10’uncu dakikada nabızlar çok üst seviyeye çıkıyor ve çabuk yoruluyorlar. Artık maç günü yaklaştıkça tempoyu yavaş yavaş düşürüp maça zinde çıkmalıyız. Yani iki gün içerisinde ne kadar çalışıyorsak bizim için kar diyoruz. Çünkü maça mutlaka zinde çıkmamız lazım. Buradan alacağımız 3 puan bizim için çok çok önemli” diye konuştu.

“Futbolda oynanmadan kazanılmıyor”

Futbolun oynanmadan kazanılmadığına değinen Doğan, oyuncularının iyi niyetli olduğunu ve verdiği görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, “Oyun disiplinine sadık kalmak istiyor fakat çok kısa süre içerisinde takdir ederseniz ki bunları oturtmak oldukça zor. Ben ilk galibiyetimizi aldığımız Hacettepe maçından sonra da dedim. Rakip bizi ilk yarım saatten sonra ezdi. Çok mahkum oynadık. Ama çok iyi savaştılar mücadele ettiler ve oradan galibiyetle ayrıldılar” ifadelerini kullandı.

“Bu hafta çok önemli iki puanı kaybettik”

Pendik maçında rakibin katı defansını çözemediklerini, forvet hattında yetersiz olduklarını dile getiren Doğan, “Gol yollarına çok fazla girmiyoruz. İki tane genç santraforum var ama doğru yerde durmuyorlar ve pozisyon almakta zorluk çekiyorlar. Zaten o açıyı kapatmak için Mehmet Cansın’ı santrafora atıp çift santrafor oynadık. Yani biz galibiyet için bütün yapılması gerekenleri yaptık fakat bu seferde Cansın’ın indirdiği yada indiremediği toplar oldu. Nihayetinde bu hafta çok önemli iki puanı kaybettik. Ama biz artık bunu unuttuk. Önümüzde çok önemli bir maç var. Ligin sonuna doğru sadece Gümüşhane’ye değil yukarıdaki takımlara da rakipler büyük konsantreyle çıkacak. Çünkü insan psikolojisi. Biz geçen hafta lider çıktık. Bu hafta liderle eşit puana sahibiz. Hem Altay hem şampiyonlukta iddialı diğer takımlara karşı rakipler daha dirençli olacak. Çünkü rakiplerinde kendilerine göre bir prestijleri var. Biz geçen hafta bunu yaşadık” şeklinde konuştu.

“Futbolda iki günde her şey güllük gülistanlık olacak diye bir şey yok”

Niğde’nin de Pendik gibi Gümüşhanespor’a karşı direneceğini ifade eden Doğan, şunları söyledi: “Oyuncularım ve teknik heyet olarak bizlerde bunun bilincindeyiz. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Ama bir gerçek var ki takım oyunu olarak çok zorlanıyoruz. Zamana ihtiyacımız var diyemiyorum, çünkü zamanda çok kısıtlı. Var güzümüzle çalışıp eksiklerimizi tamamlayıp artılarımızı yükseltmemiz lazım. Bu doğrultuda iyi çalışıp inşallah önümüzdeki haftayı 3 puanla kapatırız. Ama futbolda oynanmadan kazanılmıyor. Artık fazla söylenecek bir şey yok. Biz çalışacağız, sahada biz değil futbolcu konuşacak. Çok dört dörtlük bir takım hüviyetinde olduğumuzu söyleyemem. Bu açık ve gerçek. İlk yarıya göre gol oranı yüzde 50-60 düşmüş. Yani biz forvet hattında sıkıntılar yaşıyoruz. Bu hafta Tita’da sarı kart cezalısı. İşte elimizdeki mevcut oyuncu kadrosuyla çıkıp buradan 3 puanla dönmek istiyoruz. Taraftarlarımızın da bizden beklentilerini biliyoruz. Bu doğrultuda hazırlanıyoruz. Ama futbolda iki günde her şey güllük gülistanlık olacak diye bir şey yok. Bunu bütün kamuoyunun bilmesinde fayda var. Biz elimizden gelen mücadeleyi en iyi şekilde, var güzümüzle yapacağız. Bir kere futbolcu kaytaramaz. İdmanda da hiçbir futbolcum kaytarmıyor. Zaten bizim çalışmalarımızda bir kişi bile sırıttığı zaman 50 metre uzaktan onu görürsün. Futbolcuda bunu görüyor. Biz komple birtakım olarak hareket etmeye çalışıyoruz. Ama tekrar söylüyorum çok kısa süre içerisinde belirli alışkanlıkları oturtmak zor. Bir şeye çok üzülüyorum bu seviyeye gelmiş oyuncular taktiksel anlamda verilen görevleri çabuk kavraması lazım. Biraz geç kavrıyorlar. Bunlar bizim dezavantajlarımız. Ama artılarımızda var tabi ki. Artılarımızı cebimize koyduk. Biz eksiklerimizi tamamlayıp bu kalan dönemdeki maçlarımızı en iyi şekilde atlatıp Gümüşhane’mizi layık olduğu yerde bitirmek istiyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER