‘Profesyoneller Aciz İşler İle Uğraşamaz’

Gümüşhanespor Teknik Direktörü Levent Eriş yaşanan puan kayıplarını değerlendirdi.

‘Profesyoneller Aciz İşler İle Uğraşamaz’

Ligin 8’nci hafta karşılaşmasında yarın Bayburt’ta Karşıyakaspor’la mücadele edecek olan Kırmızı- beyazlılar bu zorlu maçın hazırlıklarını aralıksız olarak sürdürüyor. 

Sakaryaspor ve Bandırmaspor karşılaşmalarında yaşanan puan kayıplarının etkisini üzerinden atamayan Gümüşhanespor’da Teknik direktör Levent Eriş verilen yanlış hakem kararları neticesinde hak etmediklerini düşündükleri Sakaryaspor beraberliği ve Bandırmaspor mağlubiyeti aldıklarını söyledi. 

Hakemlerin maç yönetirken daha adil davranıp dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizen Eriş, “Bu takımların her ikisi de büyük paralar harcanıp kurulan takımlara sahipler. Bizden çok daha fazla para harcamış iki güzide kulübümüz. Ancak biz her iki karşılaşmaya da penaltı kararları sonrası 1-0 geride başladık. Karşılaşmalara elimizde olmayan nedenlerle, penaltı oldukları tartışılır kararlarla mağlup başladık. Özellikle Bandırma maçında direncimizin kırılmasını sağladılar. Ben o karşılaşma süresince bizim çocuklarımızın skor 2-0 olmasına rağmen 2-2’yi yakalayacaklarına olan inancım hiç sarsılmadı. Çünkü bizim ekibimiz, takım oyununun dışında bireysel olarak da çok kreatif bir takım. 2-1’i yakaladığımız uzatma dakikalarında, bir miktar daha süre olsaydı beraberliği yakalayacak enerjiye sahiptik” dedi.

“2 Basit Gol Yedik”

Karşılaşmada biri penaltı bir diğeri frikikten olmak üzere çok basit 2 duran top golü yediklerini hatırlatan Eriş, “Ben bu karşılaşmada oyuncularımın performansını değerlendirirken çok olumlu şeyler gördüm. Ancak bunun yanında olumsuzlukları da gördük. Kazandığımızda olduğu gibi kaybettiğimizde de yapılan hatalara odaklanıyoruz. Oyuncularımızdan 3 tanesinin performansından memnun kalmadığımı söylemek istiyorum. Bu konuda eksikliklerimizi gidermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hücum bölgesinde aksiyonu bol olan, mücadele kapasitesi yüksek olan bir mantaliteyi sahaya yansıtmak zorundayız. Kaçırdığımız gollerden ziyade yaptığımız hatalara çok daha fazla önem veriyorum. Hataları ortadan kaldırdığımızda bizi bu ligde tutabilecek takım göremiyorum” diye konuştu.

“Hakem Çok Kötü Bir Yönetim Gösterdi”

Bandırmaspor karşılaşması sonrası hakeme yaptığı serzeniş ile ilgili açıklamada yapan Eriş, “Bir karşılaşmayı kazanmanın yolu takım halinde oyuncuların her fırsatta kendisini yere atıp skoru korumaya çalışması olmamalı. Futbol oynayan takımlara biraz daha müsaade edilmeli. Avantaj kuralları daha iyi uygulanmalı. Karşılaşma boyunca birçok akınımız, hızlı hücumlarımız hakem tarafından kesildi. Tekrar geriye döndürdü. Normal şartlarda çok fazla hakem konuşan bir yapım olmamakla birlikte arkadaşımızın çok kötü bir yönetim gösterdiğini söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Profesyonellerin aciz işler ile uğraşamayacağını dile getiren Eriş, “Profesyoneller bahane üretmezler, o yüzden puan kayıpları için bahane üretmiyoruz. Yalnız bu durumların biraz daha dikkate alınmasını istiyoruz. Federasyon yetkililerine başta Başkanımız olmak üzere hepimiz dile getirdik. Futbol oynamak isteyen takımların önünün açılması, futbolun korunması gerektiğini düşünüyorum. Biz yerlerde yatan değil, oyun oynamaya çalışan bir takımız. Öne geçtiğimiz hiçbir karşılaşmada skoru korumaya değil, bir pozisyon daha, bir gol daha bulmaya gayret ettik. O yüzden Bandırma maçı maalesef hak etmediğimiz bir skorla sonuçlandı. Ama ben yinede oyuncularıma güveniyorum” şeklinde konuştu.

Şahin Öztürk

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER