Gümüşhanespor’dan Bir Yıldız Daha Kaydı

Hasan Hüseyin Akınay, Denizlispor ve Fenerbahçe A2 takımlarında altyapı kariyerini sürdürdükten sonra 16 Ağustos 2013 tarihinde Samsunspor ile 2 yıllığına anlaşma imzaladı. Kariyerinin ilk resmî karşılaşmasına da bu takımda çıktı. 

Samsuspor’da geçirdiği tahlisiz sakatlık sonucu formunu kaybetti. 2015 sezonun da dönemin kulüp başkanı Kaya Büyükbayraktar tarafından sakat olmasına rağmen Gümüşhanespor kadrosuna katılan Hasan Hüseyin Akınay kısa sürede form tutarak 1 numaranın ve teknik direktörlerin vazgeçilmesi haline gelirken taraftarında gönlüne girmeyi başardı.

Tüm Başarıların Mimarlarından Oldu

Gümüşhanespor’un 3 sezon üst üste elde ettiği tüm başarılarda yaptığı kritik kurtarılışlarla, birebir girdiği pozisyonlarla, hırsı ve azmiyle baş mimarlardan biri oldu. Bazen hırsına, bazen duygusallığına bazen de heyecanına yenik düşüp kritik hatalar yapsa da Gümüşhanespor forması giymiş yıldız isimlerden biri oldu.  

Gümüşhanespor forması giydiği bütün sezonlar boyunca transfer sezonların da en gözde ismi oldu. Akınay Gümüşhanespor’a Süper Ligden teklif geldiği sezonda takımının ona ihtiyacı olduğu ve sakat olmasına rağmen transfer edildiği için vefa göstererek teklifi kabul etmemişti. 

Akınay’ın Takımdan Ayrılması Bir Mesaj mı?

Hasan Hüseyin Akınay hiç şüphesiz gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenesi almasına rağmen kötü giden sezonda formasını kaptırması ve geçtiğimiz haftalarda yedek olarak başladığı maçın devre arasında takım arkadaşlarıyla birlikte soyunma odasına girmemesi iplerin tamamen koptuğunun bir kanıtıydı. 

Takımın kötü gidişatının yanında oyuncu grubu arasında ki huzursuzluğunda yakın zamanda yeni ayrılıklarında olabileceğini gösteriyor. Gümüşhanespor küme kalmayı garantilediği haftalarda takımdan ayrılan oyuncuların sayısı artacak gibi görünüyor.

Hasan Hüseyin Akınay büyük ihtimalle 1.ligden bir takımla anlaşacak. Akınay’a başarılı bir kariyer diliyorum. Yeni takımında ise 29 numaralı formayı giyeceğini tahmin ediyorum. 

YORUM EKLE