Ankara Gümüşhane Tanıtım Günleri 26 Şubat’ta Başlıyor

Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF), 26-Şubat - 1 Mart tarihleri arasında yapılacak olan 4. Gümüşhane Tanıtım Günleri’nin çalışmalarına başladı.

Ankara Gümüşhane Tanıtım Günleri 26 Şubat’ta Başlıyor
Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF), 26-Şubat - 1 Mart tarihleri arasında yapılacak olan 4. Gümüşhane Tanıtım Günleri’nin çalışmalarına başladı.

Ankara’da üç yıldır başarılı bir şekilde Gümüşhane’nin tanıtımını yaptıklarını söyleyen GÜDEF Genel Başkanı Hamdi Arslan, “Bu yılda aynı başarıyı artırarak, Ankara’da Gümüşhane rüzgarını tekrar estireceğiz.” dedi.

Arslan, “Bu yaptığımız organizasyon mega bir organizasyondur. Tanıtım günleri bir ilin bütün özelliklerini yansıtmalıdır. Bizde bu hassasiyetle, İlimizin manevi büyüğü Ahmet Ziyaüddin Hz.lerinin düsturunu, Gümüşhanelinin hoşgörü ve tevazusunu, örf ve adetlerimizi, benzeri az bulunan bize has kültürümüzü, yöresel ürünlerimizi ve daha nicesini anlatmaya ve tanıtmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

ARSLAN’DAN TEŞEKKÜR

Ankara GÜDEF Başkanı Hamdi Arslan konu ile ilgili açıklamasında “ 3 yıldır başarılı bir şekilde tanıtım günü organizasyonlarımızı yapıyoruz. Gümüşhane Tanıtım Günleri her zaman olduğu gibi bu yılda Gümüşhane markasını Ankara’ya gösterecek. Bugüne kadar yaptığımız organizasyon gerek hemşerilerimiz gerekse diğer vatandaşlarımız tarafından beğeniyle ilgi gösterildi. Tabi bu organizasyonlar yoğun çalışmalarla gerçekleşiyor. Aylar öncesinden yönetim kurulu üyelerim ile konu üzerinde toplantılar yapıyoruz. Maddi anlamda kaynaklar bulmak için siyasilerimiz, işadamlarımız ve bürokratlarımız ile görüşmeler yapıyoruz. Bu anlamda her yıl en yüksek destekle yanımızda olan, aşamadığımız bazı durumlara müdahale ederek yardımlarını eksik etmeyen, Milletvekilimiz Feramuz Üstün’e şahsım ve yönetimim adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“DAĞLARIN AVUCUNDAKİ ŞEHRİN GÜZEL İNSANLARI”

Gündeminde tanıtım günleri olan toplantıya Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün’de katıldı. Aynı zamanda GÜDEF’in Yönetim Kurulu Üyesi olan Üstün, “Hep birlikte el ele verip ilimizi 3 yıldır olduğu gibi bu yılda en iyi şekilde tanıtacağız” dedi.

Milletvekili Üstün, “Ankara’da ve İstanbul’da artık geleneksel hale gelen ve her iki ilimizde de başarılı bir şekilde yaptığımız bu tanıtım günleri, ilimizin kültürünü, örf ve adetlerini, yöresel ürünlerini, el sanatları ve her şeyden önce “Dağların Avucundaki Şehrin” güzel insanlarını tanıtma ve bu kültürü yaşatma fırsatı sunmaktadır. Bu anlamda tanıtım günleri çok önemli bir organizasyondur. Dört günlük bu organizasyon için aylar öncesinden yoğun çalışmalar yapılıyor. Bu yüzden yükü sadece federasyonumuza yüklemeden hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Bizlere düşen ne varsa, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yapacağız.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2014, 21:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER