Ankara Gümüşhane Tanıtım Günleri Şubat Ayında

Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) olağan yönetim kurulu toplantısı GÜDEF Yönetim Kurulu Üyesi ve Gölbaşı Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Gökhan Demir’in organizasyonunda Gölbaşı Şekerli Kahve Bistro’da yapıldı.

Ankara Gümüşhane Tanıtım Günleri Şubat Ayında
Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) olağan yönetim kurulu toplantısı GÜDEF Yönetim Kurulu Üyesi ve Gölbaşı Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Gökhan Demir’in organizasyonunda Gölbaşı Şekerli Kahve Bistro’da yapıldı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Ankara Gümüşhane Tanıtım Günlerinin ağırlıklı olarak görüşüldüğü toplantıda tanıtım günlerinin Şubat ayında yapılması oy birliğiyle kararlaştırıldı.

Tanıtım Günleri’nin organizasyonu için Proje Koordinasyon Komisyonu oluşturularak çalışmalara başlanması kararının alındığı toplantıda konuşan GÜDEF Başkanı Hamdi Arslan, Ankara’da Şubat ayı içerisinde dört gün boyunca Gümüşhane rüzgarı estireceklerini belirterek, “İnşallah Şubat ayı içerisinde Kültür, Turizm, Sanat, Yeraltı ve Yerüstü zenginliklerimizi ülkemizin ve ilimizin her noktasından gelen hemşerilerimize ve misafirlerimize Ankara’da dört gün Gümüşhane rüzgarı estireceğiz.” dedi. Arslan, tanıtım günlerinin içeriği ile ilgili talep ve fikirler ile görüş alışverişinde bulunmak isteyenlerin gerek posta gerekse mail olarak beklediklerini söyledi.

BAYRAMLAŞMA 4.GÜN

Her bayram düzenledikleri bayramlaşma törenini Kurban Bayramında da dördüncü gün düzenlemek için karar aldıklarını dile getiren Arslan, “İnşallah bayramın manevi duygu ve havasını hemşerilerimizle birlikte olarak bu bayramda yaşayacağız. Ayrıca kısa bir süre yayın hayatına ara veren Federasyonumuzun yayın organı Gümüşhane Dergisi adı altında Gümüş Çizgi gazetemiz tekrardan ayda bir olmaz üzere Gümüşkent, Gurbette Sıla Özlemi ve Hanem konulu ekleriyle yayın hayatına girecek. Ayrıca federasyon binamızda saz kursu ve eğitim kursları düzenlenmeye başladık. Hemşerilerimizi mesleki anlamda geliştirecek seminerler düzenleyerek, konuyla ilgili uzmanlar ile Gerek gençlik kollarımız gerekse diğer üyelerimize ve bütün Gümüşhanelilerimize açık olan tüm hemşerilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz.” dedi.

GENÇLİK KOLLARININ KAHVALTISI BAYRAMDAN SONRA

GÜDEF Gençlik Kolları Başkanı Enes Olgun ise Ankara’da Gümüşhaneli gençler olarak birliktelik sağlayarak, etkinliklere başladıklarını belirterek, her yıl iki defa düzenledikleri geleneksel GÜDEF gençlik kolları tanışma kahvaltısını bayramdan sonra üniversiteyi yeni kazanan ve eğitimine devam eden Gümüşhaneli öğrencilerle birlikte bu yıl da yapacaklarını dile getirdi.

“GÜMÜŞHANE’Yİ ANKARA’DA YAŞAYACAĞIZ”

Bu etkinlik ile Ankara’ya yeni gelen Gümüşhanelilerle tanışarak, Ankara’da yalnız olmadıklarını, her zaman çalacakları bir kapının olduğunu anlatacaklarını dile getiren Olgun, “Ayrıca kişisel gelişim kursları ve kariyer günleri seminerlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Kültürel anlamda yapmış olduğumuz “Gümüşhane’yi Gümüşhane’de Tanıyoruz” konulu gezilerimizi bu yılda düzenleyeceğiz. Öte yandan geçen yıl düzenlediğimiz Ahmet Ziyaüddin Hazretlerini tanımak ve manevi havasını solumak için İstanbul’a düzenlediğimiz gezimizi bu yılda düzenleyerek o manevi atmosferi tekrar yaşayacağız. Üniversiteyi kazanarak Ankara’ya gelen tüm öğrenci arkadaşlarımızın yanında olarak, onlarla Gümüşhane’yi ve kültürel değerlerimizi Ankara’da yaşayacağız.” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Gölbaşı Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Gökhan Demir ise tüm yönetim kurulu üyelerine Gölbaşı’nda sağlanan birliktelikten dolayı teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2014, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER