Ankara’da Gümüş Gelişim Akademisi Başladı

Başkent Ankara’da faaliyet gösteren kısa adı GÜBDER olan Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği'nin Ankara’da eğitim gören Gümüşhaneli öğrencilere yönelik kurduğu Gümüş Gelişim Akademisi, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı programı başladı. Program açılışına ilgi oldukça yoğundu.

Ankara’da Gümüş Gelişim Akademisi Başladı
Başkent Ankara’da faaliyet gösteren kısa adı GÜBDER olan Gümüşhaneli Bürokratlar  Derneği'nin Ankara’da eğitim gören Gümüşhaneli öğrencilere yönelik kurduğu Gümüş Gelişim Akademisi, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı programı başladı. Program açılışına ilgi oldukça yoğun oldu.

Gençlerle beraber GÜBDER Yönetiminin birlikte yaptığı kahvaltı sonrası program açılışına geçildi. Açılış konuşmasını yapan GÜBDER Başkanı Erol Tekçe, “GÜBDER bugün hizmetlerin en güzeline imza atmaktan gerçekten gururludur, mutludur. Geleceğimiz olan gençlerimize niteliklerini artırıcı bir çok imkan hazırladık. Ve bu vesile ile geleceğimizin inşasında önemli bir misyona kendi çapımızda imza atmanın mutluluğunu ve bahtiyarlığını yaşamaktayız. Bohem bir gençliğe tahammülümüz yok. Ne istediğini ve ne yaptığını bilen bir gençlik için kardeşlerimize farkındalık eğitimler dizisi ile destek vermeye çalışacağız. Onların hem eğitim-öğretim hem de sosyal alanlardaki her türlü ihtiyaçlarına matuf yardımcı bir kurum oluşturduk. Özellikle Gümüşhane'den gelen arkadaşlarımız için bu ortamın aynı zamanda aile sıcaklığını da hissettikleri bir hava oluşturması arzusundayız. GÜBDER'e bağlı üst düzey bürokratlarımız ve akademisyenlerimiz, bu kardeşlerimizle her türlü yardımlaşma ve dayanışmada imtina etmeyeceklerdir. Onların verimli birer üniversite hayatı geçirmeleri için ellerinden geleni yapacaklardır. Bundan sonraki süreçte genç kardeşlerimiz etkin roller alarak kendileri şekillendirecekler.” dedi.

Başkan Tekçe, katılan tüm öğrencilere teşekkür ederek, hayırlı ve başarılı bir eğitim sezonu geçirmelerini diledi.

Seminer Programlarının ilk akademisyen konuğu Yrd.Doç. Dr. Turan Şişman ise ilk derste özellikle birey olmanın önemi kadar takım çalışmasına yatkın birey olmanın daha önemli olduğunu, elektronik ve mobil gelişmelerin içinde yaşandığını, bu yüzden bundan sonraki her kurguda bu realiteyi hesaba katarak plan ve programların yapılmasının önemli olduğunu, empatiyi toplumsal yaşamda iyi analiz etmenin ve iletişim boyutundaki yerinin daha iyi irdelenmesi gerektiğini, artık günümüzde ister sayısal ister sözel alanlar olsun her birinde proje bazlı düşünmenin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Şişman, gençlere akademik kariyer yapma ve kariyer alanlarıyla ilgili özellikle yurt dışı imkanları boyutunda çoğu gencin haberdar bile olmadığı bir çok alandan bahisle oldukça uyarıcı ve yönlendirici bir genel bilgilendirme yaparak dersine son verdi.

Daha sonra soru cevap ve karşılıklı sohbetler ile öğrencilere GÜBDER Yönetiminden Kemal Nalçacı, Coşkun Çildoğan, Selma Kırmaz, Adnan Yılmaz, Berrin Akıntürk Kazancı, Hakime Zal, Sezai Şahin ve Selahattin Kurt tarafından hediyeler takdim edilerek ilk seminer programı sona erdirildi.

Haberin Kaynağı: Ekrem Yıldız - Ankara

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 23:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER