Ankara’da ki Gümüşhane dernekleri kurtuluş gününde buluştu

Ankara’da ‘Birlikteyiz, Güçlüyüz’ temasıyla başlayan dernekler buluşmasının 2.si Çankaya'da bulunan Yalınkavak Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği lokalinde gerçekleştirildi.

Ankara’da ki Gümüşhane dernekleri kurtuluş gününde buluştu

Ankara’da ‘Birlikteyiz, Güçlüyüz’ temasıyla başlayan dernekler buluşmasının 2.si Çankaya'da bulunan Yalınkavak Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği lokalinde gerçekleştirildi.

Toplantıya 15 Şubat Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başlandı.

Eski Adalet ve Milli Savunma Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Ali Güven, Yenimahalle Belediyesi AK Parti Meclis üyesi Mehmet Gürer, Yenimahalle Belediyesi CHP Meclis üyesi ve dernek yönetim kurulu başkanı Emre Aydın, Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) Başkanı Erol Tekçe, Gümüşhaneli İş Adamları Derneği (GİAD) yönetim kurulu üyeleri, Yalınkavak Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Çankaya başkanı Murat Terzi, Demetevler Başkanı Serhat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Musalla Vadisi köyleri Kültür Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu üyeleri, Şiran ilçesi Kırıntı-Yeniköy ve Dilekyolu köyleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Zeynel Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Şiran Kavaklıdere ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği başkanı Hüseyin Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Ardıçlı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini Başkanı Kemalettin Üçüncü ve yönetim kurulu üyeleri, Etlik Gümüşhaneliler Derneği Başkanı sayın Hazan Kazancı ve yönetim kurulu üyeleri, Çağıl-Arılı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri ve hemşehrilerimiz katıldı.

Toplantıda Dernek başkanlarının birlikte hareket etme istekleri bir kez daha belirtilerek, Gümüşhanelilik paydasının güçlendirilerek çalışmaların sürdürülmesi gerektiği ifade edildi.

Toplantıda ayrıca Ramazan ayı öncesinde Çanakkale gezisinin düzenlenmesi, 29 Mayıs 2018 Tarihinde ''Gümüşhane Günü'nde Büyük Gümüşhane'' iftarı düzenlenmesi, Ramazan Bayramında Hemşehrilerimizle köy usulü bayramlaşma faaliyetlerinin yapılması dernek başkanlarının onayı ile karara bağlanarak çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için alt komisyonlar oluşturuldu.

Etkinlikte konuşan eski Bakan Sungurlu, başlatılan çalışmayı takdir ederek, her türlü desteğin sağlanması hususunda destek vereceğini söyledi.

Dernek yöneticileri de toplantıya ev sahipliği yapan Yalınkavak Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Çankaya başkanı Murat Terzi'ye, yönetim kurulu üyelerine göstermiş oldukları misafirperverlikten, hazırlamış oldukları yöresel ikramlardan dolayı teşekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER