Aydurmuş toprağa verildi

Almanya'nın Bielefeld kenti yakınlarında bulunan Löhne kasabasında geçen hafta beş Rus tarafından dövülen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Gümüşhaneli hemşehrimiz Harun Aydurmuş, bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.

Aydurmuş toprağa verildi
Almanya'nın Bielefeld kenti yakınlarında bulunan Löhne kasabasında geçen hafta beş Rus tarafından dövülen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Gümüşhaneli hemşehrimiz Harun Aydurmuş, bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ölümüyle yaşadığı Löhne kasabasını yasa boğan Aydurmuş için bugün DİTİB Hacı Bayram Cami'nde öğlen namazını müteakiben cenaze namazı kılındı.

Yoğun bir kalabalığın katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel olurken, cenaze namazının kılındığı cami avlusunda Harun Aydurmuş'un eşi Yasemin Aydurmuş, çocukları Songül, Selma, Selin, Kaan Kerem, Murat, kardeşi Aytekin Aydurmuş'un yanısıra Türkiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosu Ufuk Gezer, Din Hizmetleri Ateşesi Yunus Yüksel, UETD Genel Başkan Yardımcısı Köksal Kuş, Löhne Hacı Bayram Cami Dernek Başkanı Bayram Memiş, Aydurmuş ailesinin bazı Alman ve Rus komşuları da hazır bulundu.

“EŞİMİN KİMSEYE BİR ZARARI YOKTU”

Cenazede konuşan acılı eş Yasemin Aydurmuş, “Bir an önce suçluların gereken cezaya çaptırılmasını yetkililerden bekliyorum. Eşimin kimseye bir zararı yoktu, tüm insanlar bugün burada.” dedi.

Harun Aydurmuş'un cenaze törenine katılmak ve Aydurmuş ailesine taziyede bulunmak için camiye gelen Türkiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosu Ufuk Gezer, “Ben, şehrin Belediye Başkanı ile bir görüşme yaparak buraya geldim. Olay daha çok sıcak, biz de başkonsolosluk olarak takip edeceğiz. Olayın arkasında herhangi bir durum var mı, nasıl oldu bunların bilgilerini öğrendikçe, tavrımızı belirlemeliyiz. Biz, vatandaşımızın yalnız olmadığını göstermek için, ailenin varsa ihtiyaçlarını dinlemeye geldik. Cenaze katılarak, birlik ve beraberliklerini gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Öte yandan, Harun Aydurmuş'un ölümüne sebep olan 5 Rus’un gözaltına alındığı ve olayın meydana geldiği Löhne şehrinin dışından geldikleri belirtildi.

ÇEVRESİNDE ÇOK SEVİLİYORDU

Acı ölümüyle başta Löhne kasabası olmak üzere bölgede yaşayan Türkleri yasa boğan Harun Aydurmuş evli ve 6 çocuk babasıydı. Çevresiyle iyi ilişkileri olduğu ve yardım sever olduğu belirtilen Harun Aydurmus, futbol oynayan oğlu Kerem'in yanı sıra Türk spor kulüplerine destekleriyle tanınıyordu. Şeker hastası olduğu ve iki yıl önce de kalp krizi geçirdiği öğrenilen Aydurmuş için bugün (Salı), Löhne kasabasında bulunan Müslüman mezarlığında toprağa verildi.
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 23:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER