Başkentli Gümüşhaneliler Giad-Giad A.Ş İftarında Buluştu

Başkent Ankara’da yaşayan Gümüşhaneliler GİAD ve GİAD A.Ş’nin ortaklaşa düzenlediği iftarda bir araya geldi.

Başkentli Gümüşhaneliler Giad-Giad A.Ş İftarında Buluştu
Başkent Ankara’da yaşayan Gümüşhaneliler GİAD ve GİAD A.Ş’nin ortaklaşa düzenlediği iftarda bir araya geldi.

İftarın sunuş konuşmasını GİAD Yönetim Kurulu Üyesi Türker Yeniçeri yaptı. GİAD Başkanı Baki Telli’nin il dışında olması hasebiyle iftara katılamadığını belirterek selam ve sevgilerini iletti.

GİAD A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Rubil Gökdemir ise konuşmasında her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeğinde unutulmaya yüz tutan veya içi boşaltılmaya çalışılan manevi değerlerin tekrar hatırlatılmasını ve paylaşılmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Eski Adalet ve Milli Savunma Bakanlarından Oltan Sungurlu ise son günlerde Gümüşhane adına katıldığı en kalabalık iftar organizasyonu olduğunu belirterek, “GİAD ve GİAD A.Ş Yönetimlerini bu kadar hemşerimizi bir araya getirdikleri için tebrik ediyorum. Gündemimiz hepimizin malumu. Dünyada akan kan ve göz yaşı var.Ofisim İsrail Büyük Elçiliğinin tam karşısında haliyle karşımızda meydana gelen olaylara ağlama ve sızlanmalara istemeyerek şahit oluyoruz.Dileğimiz bu acıların bir an önce sona ermesi” sözleriyle düşüncelerini özetledi.

Ankara Milletvekili Sinan Aygün de dört bir yanda kan aktığını, İsrail’in insanları göz göre katlettiğini, diğer yanda  da  Suriye’de insanların hunharca öldürüldüğünü belirterek, “Irakta İşid diye bir örgüt kasap gibi insanları doğramakta,ve daha bir çok yerde insanlık ayaklar altında çiğnenmektedir.Şu anda oturduğumuz masada farklı siyasi partilerden milletvekilleri olarak ortak düşüncemiz bu zulümlerin durmasıdır.Çok dua etmemiz gerekir” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ise “Bu anlamlı ayda, bu anlamlı davet için teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki GİAD ve GİAD  A.Ş Gümüşhane adına yaptıkları hizmetleri başka alan ve başka şirketlerle büyüterek devam ettirecektir. Girişimcilik ruhu devam ettiği sürece kalkınmamız devam edecektir. Memleket adına çok önemli işler yapıldığına hepimiz canı gönülden inanıyoruz. Biz Karadenizliler, Gümüşhaneliler güzel ahlaka sahip olan, haysiyete önem veren insanlarız.Haysiyetimiz için yaşarız.Şunu da bilmenizi de istiyorum ki biz siyasette, kürsülerde eğer sesimizi yükseltiyorsak biliniz ki bu tamamen bu milletin, bu devletin onur ve haysiyetini korumak ve ezdirmemek içindir.Bu gün yapılan zulümler karşısındaki tavrımız,tepkimiz yüksek bir ahlaka sahip olan milletimizin tepkisinin yansımasıdır.Dualarımız mazlum kardeşlerimizle olsun.” dedi.

Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın da konuşmasında İsrail’in Gazze’ye yaptığı katliamı sert bir şekilde eleştirerek “Bu akşam GİAD derneği ve GİAD A.Ş. ’nin iftar yemeğinde beraberiz. Biz Gümüşhaneliler her fırsatta her mübarek akşamda bir arada olmaktan, kardeşliğimizi, dostluğumuzu, sevgimizi, akrabalığımızı paylaşmaktan onu ve gurur duyuyoruz. Ama bu kendi iç dünyamızdaki onur ve gururumuzu Dünya nezdinde de ülkemiz adına duyduğumuzu hepinizin bilmesini istiyorum. Sadece Gümüşhaneliler değil tüm milletin vekâletlerini vermiş olduğu gece Milletvekilleri Meclis 02.00’da kapandıktan sonra İsrail konutuna doğru yürüdü ve gerekli protesto eyleminde bulundu. Dahası da olmalı çünkü Dünya’nın her yerinde İslam coğrafyasında zalimler, Müslüman mazlumlara zulmetmektedirler.  Tüm yüreğimizle buna karşı olduğumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum. Son günlerde sosyal medyada ve yazılı basında çok fazla dolaşan bir cümle içimizi acıtmaktadır. Bu konuda hepinizden dua etmenizi istiyorum. ‘ Sahurunu evinde İftarını Allah’ın yardımı ile cennette yapmakta olan Gazzeli kardeşlerimize, Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet, güç, kuvvet, birlik beraberlik diliyor acımasız bir şekilde katledilen Müslüman kardeşlerimize dua etmenizi istiyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.

Gümüşhane Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Canlı da kendisini geceye davet edenlere teşekkür ederek, “Davete icap etmek sünnettir anlayışı ile bizde gecenize ortak olduk.Bu anlamlı ayda dünya kamuoyunda yaşanan olaylar hepimizi içten içe üzmektedir.Birlik, beraberlik içerisinde sorunların aşılması yaşanan zulümlerin bitmesi hepimizin en büyük temennisi olsa gerek. Dualarımız mazlumlarla. Herkesi selam ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Programa Eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Oltan Sungurlu, ATO eski Başkanı ve CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Eski Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Bilim,  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşaviri Muammer Duran, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müşaviri Yusuf Özgün, İlahiyat Profesörlerinden Ali Düzgün, GİAD A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Rubil Gökdemir, Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği Başkanı Erol Tekçe ile 300’e yakın Gümüşhaneli işadamı, bürokrat, STK başkanı, siyasetçi ve aileleri katıldı.

Haberin Kaynağı: Ekrem Yıldız - Ankara

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2014, 00:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER