BEYGÜMDER Pendik Tuzla Gümüşhaneliler Derneğini Ağırladı

Beykoz Gümüşhaneliler Derneğinin (BEYGÜMDER) organize ettiği ve uzun zamandır düşünülen programda Pendik Tuzla Gümüşhaneliler derneği ağırlandı.

BEYGÜMDER Pendik Tuzla Gümüşhaneliler Derneğini Ağırladı
Beykoz Gümüşhaneliler Derneğinin (BEYGÜMDER) organize ettiği ve uzun zamandır düşünülen programda Pendik Tuzla Gümüşhaneliler derneği ağırlandı.

Beykoz Poyrazköy’de gerçekleştirilen programa Pendik Tuzla Gümüşhaneliler Dernek başkanı Hacı Öztürk ve yönetimi, Gümüşhane İl Genel Meclis Üyesi İsmail Tozlu, Beykoz Meclis üyesi Ahmet Soylu, İstanbul Gümüşhaneliler Federasyonu eski Başkanı Hasan Akdemir, Kürtün Taşlıca Köy muhtarı Salim Koca, Anadolufeneri Muhtarı Hasan Ata ve Beykoz Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Şinasi Ata ve Yönetimi katıldı.

Bir selamlama konuşması yapan BEYGÜMDER başkanı Şinasi Ata, birlikte çok güzel çalışmalara imza atmış ve İstanbul’da federasyonun kurulmasında öncülük yapmış olan iki dernek yönetiminin tanışma ve kaynaşması için programı organize ettiklerini belirterek, bundan sonra da birlikte hareket edilmesi temennisinde bulunarak tüm katılımcılara teşekkür etti.

Gümüşhane İl Genel Meclisi (Kürtün) üyesi İsmail TOZLU, günümüz Türkiye’sinde sivil toplum örgütlerinin önemli olduğu bilincinde olduklarını belirterek, yapılacak her çalışmada STK’ların desteklerini beklediklerini söyledi.

Gümüşhane İl Genel Meclisinde 9 AK Parti, 5 MHP’li meclis üyesi olmasına rağmen hemen hemen tüm kararların oybirliği ile alındığını hatırlatan Tozlu, “Çalışmalarımızda siyasi kimliğimizle değil Gümüşhane aşkıyla çalışıyoruz. Doğu Karadeniz’e yapılacak Yeşil yol projesinin tüm turistik bölgelerimizden geçmesini arzulamaktayız. Ayrıca Kürtün’de yapılan bir HES projesinin %50 İl Özel İdarenin ortaklığıyla yapılması için uğraşıyoruz. Proje tamamlandığında şehrimize yıllık 4 milyon TL getirisi olacaktır. Yapılan çalışmaların yerinde görülmesi için tüm derneklerin yönetimlerini ve hemşerilerimizi memleketimize bekliyorum.” dedi.

Pendik Tuzla Gümüşhaneliler Dernek başkanı Hacı Öztürk ise kardeş dernekleri olan Beykoz Gümüşhaneliler derneğine kendilerini bir araya getirdiği için teşekkür ederek, “Yeni yönetimlerine başarılar diliyorum. Memleketimizin yaylaları, gölleri, şelaleleri, dünyada tanınan Örümcek Ormanı, Karaca Mağarası gibi turistik değerleri olmasına rağmen gereği gibi ilgi görmediğini, bu ilgisizliğin sebebinin ise alt yapı ve konaklama sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Başta siyasilerimiz, yerel yöneticilerimiz ve bizim gibi sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşmektedir.” ifadelerini kullandı.

Kahvaltılı toplantının sonunda şu hususlar ortak görüş olarak kamuoyuna deklare edildi: “Tüm dernekler düzeyinde Gümüşhane’nin sorunlarının ele alınması. Federasyonun şahlanışa geçirilmesi. Dernek çalışmalarının kartvizit için değil gönül işi olduğu. Gümüşhane’nin sorunlarının yerinde incelenmesi gerektiği”
Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 19:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER