Biz bize kahvaltılarının konukları TSO başkanları oldu

Ankara Gümüşhaneli İş Adamları Derneği (GİAD) tarafından düzenlenen ‘Biz Bize Kahvaltılar’ programının 8.si Ankara ve Gümüşhane TSO başkanlarının iştirakiyle gerçekleştirildi.

Biz bize kahvaltılarının konukları TSO başkanları oldu

Ankara Gümüşhaneli İş Adamları Derneği (GİAD) tarafından düzenlenen ‘Biz Bize Kahvaltılar’ programının 8.si Ankara ve Gümüşhane TSO başkanlarının iştirakiyle gerçekleştirildi.

Kütahya Seramik Ankara Bölge Müdürlüğü / Sen Yapı sponsorluğunda Ankara Konağında gerçekleştirilen toplantıya Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay katıldı.

Toplantıda konuşan GTSO Başkanı İsmail Akçay Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre 2017'de ülke genelinde ihracatını en yüksek oranda artıran ilin Gümüşhane olduğunu, 2017 sonu itibarıyla ihracatını bir önceki yıla göre yaklaşık 327 katına çıkararak 51 milyon 690 bin dolara yükselttiğini, 2018 yılında ihracatta 100 milyon doları aşmak niyetinde olduklarını ifade etti.

İş dünyası ile ilgili özellikle yeni bir yasal düzenlemenin yapılması gerektiğine vurgu yapan Akçay, firmaların üretim yaptıkları yerlerde şirket merkezleri açmalarının, üretimi yaptığı yerden vergiye ve ihracat rakamlarına katkı sunmalarının ancak yasal düzenlemelerle gerçekleşebileceğini söyledi.
 
Kamu kurum ve kuruluşlarının mal ve hizmet alımlarında öncelikli olarak Gümüşhane esnafını, sanatkarını ve üreticisini tercih etmeleri gerektiğinin de altını çizerek “Herkes yüksek Gümüşhane mensubiyeti duymalıdır” diyen Akçay, GİAD’ın faaliyetlerini, STK sorumluğunu takdir ve takip ettiğini ifade ederek, toplantıların başarısından memnuniyet duyduğunu ve teşekkür hislerini sözlerine ekledi.
 
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da “Bu ülke bizim, ülkemize her alanda sahip çıkacak, bunun için ön safta mücadele edeceğiz” diye başladığı konuşmasına,  ATO Yönetimi olarak “Çözümün parçası ol, harekete geç” sloganıyla bütün meslek komitesi üyeleriyle birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin’de terör örgütlerine karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı'nı çok önemsediklerini belirterek, “Bu konuda üzerimize düşen her türlü göreve hazırız. Devletimizin her türlü ihtiyacı karşılayacak güçte olduğunu biliyoruz, ama bilinmesini isteriz ki Ankara Ticaret Odası tüm varlığıyla devletinin ve ordusunun arkasındadır, ekonomik cephede teyakkuzdadır” dedi.

ATO'nun istihdam seferberliği konusundaki faaliyetleri hakkında da bilgi veren Baran, ülke genelinde artı 1,5 milyon istihdam sağladıklarını, Ankara olarak da İstanbul ve Antalya'nın ardından üçüncü olarak en fazla ilave istihdam sağlayan il olduğunu sözlerine ekledi.
Baran, GİAD ile yapılan karşılıklı ziyaretlerden son derece memnuniyet duyduklarını, her türlü işbirliğine ve yardıma hazır olduklarını ifade ederek görüşmelerin ve işbirliği faaliyetlerinin devamını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.


Kahvaltı/toplantı, üyelere sertifika verilmesi ve karşılıklı sohbetlerle tamamlandı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER