‘Darbeciler millete hesap verecek’

İstanbul Gümüşhaneliler Derneği, FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği d arbe girişiminin ardından Fethullah Gülen ve darbe girişiminde bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘Darbeciler millete hesap verecek’
İstanbul Gümüşhaneliler Derneği, FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği d arbe girişiminin ardından Fethullah Gülen ve darbe girişiminde bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan Adliyesi önünde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte üzerinde “Darbeciler millete hesap verecek” yazılı pankart asarak basın açıklaması yapan İstanbul Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Habip Arslan, hain terörist grubun kendi milletine F-16 savaş uçaklarıyla bombalar attığını belirterek suç duyurusunda bulundu.

Arslan’ın dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: “Demokratik yollarla seçilmiş meşru cumhurbaşkanını, hükümeti ve parlamentoyu devre dışı bırakarak, kendi iradesini ülkeye egemen kılmak amacıyla şiddet, adam öldürme, baskı ve tehdit yöntemlerinin her türlüsünü devreye sokan bu terörist grup, başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına suikast düzenleyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin hakimiyetini kontrol altına almak, halkımızın sivil direnişini silah zoruyla engellemek, medya organlarını baskıyla denetim altına alarak kendi gayrimeşruluğunu örtbas etmek, Türkiye Büyük Millet Meclisini ve devletin stratejik kurumlarını saldırı yoluyla ele geçirerek iradesini zorla tesis etmek amacıyla hareket etmiştir. Bu üyeler, Cumhurbaşkanı'na karşı suikast, darbeye karşı çıkanlar için öldürme dahil korku ve panik yaratarak yol kesme, ulaşıma ve iletişime mani olma maksatlı saldırı, darbeye meydan okuyarak çalışmaya başlayan milletin iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisini uçak ve helikopterlerle bombalama ve ateş altına alma, devleti, ordusunu ve kurumlarını temsil eden ve terörist saldırılara karşı koyacak stratejik öneme haiz birimlere karşı da silahlı saldırı gibi terör eylemlerinde bulunmuşlardır.”

Arslan, şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 309. maddesindeki "Anayasa'yı ihlal", 310. maddesindeki "Cumhurbaşkanı'na suikast ve fiili saldırı", 311. maddesindeki "yasama organına karşı suç", 312. maddesindeki "hükümete karşı suç", 313. maddesindeki "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan", 314. maddesindeki "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" ile 82. maddesindeki "adam öldürmek" suçlarından kamu davası açılmasını talep etti.
Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2016, 17:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER