Dernek başkanı muhtar, yardımcısı öğretmen rolünde

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği sosyal ve kültürel faaliyetlerine bir halka daha ekledi.

Dernek başkanı muhtar, yardımcısı öğretmen rolünde

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği sosyal ve kültürel faaliyetlerine bir halka daha ekledi.

‘Baretini Giy, Deli Çıkabilir’ adlı tiyatro oyununda Dernek Başkanı Uğur Yücel köyün muhtarı, Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan ise köyün öğretmeni rolünde Eskişehirli tiyatro severlerin karşısına birlikte sahneye çıktı.

Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde oynanan 2 perdelik oyunun yönetmenliğini Gümüşhaneliler Derneğinin Kültür Sanat Danışmanı usta yönetmen Enis Zeytinler yaptı.

İzleyiciler tarafından büyük ilgi gören tiyatroda ilginç olan Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Uğur Yücel'in köyün muhtarını, Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan'ın ise köyün öğretmenini canlandırması oldu. 

Dakikalarca ayakta alkışlanan tiyatronun sonunda izleyicilere teşekkür ederek oyunculara karanfil hediye eden Dernek Başkanı Uğur Yücel, “Eskişehir'deki Gümüşhaneliler Derneği yönetim kurulu olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında Eskişehirimiz kültürel ve sosyal yaşamına renk katmaya çalışıyoruz. Doğduğumuz topraklar ile doyduğumuz topraklar arasında Harşit ile Porsuk çaylarının dostluğunu, iki kentin dostluğu olarak görüyoruz. Maddi durumu kısıtlı üniversite de okuyan öğrenciler yararına düzenlediğimiz bu tiyatromuza katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Dernek Başkanının ısrarı üzerine iki yıldır tiyatroyla ilgilendiğini söyleyen ve oyunda köyün öğretmeni rolünü alan Hüseyin Turhan ise “Bir insanın hem bir işi hem de uğraşı olmalı. Oyunumuz egede bir köy meydanında geçiyor. Dernek adına yapılan bu etkinlikte görev almaktan çok mutluyum. Başkanımızla birlikte sahnede olmak heyecan verici. Oyunda Gümüşhaneli bir öğretmeni canlandırıyorum. Eskişehirli dostlara ve tiyatro severlere Gümüşhanemizin kültürel zenginliğini repliklerle vermeye çalışıyoruz. Gümüşhane’den Kral Pestil Köme getirerek oyun içinde köy halkına ikram ediyorum. Bir yerde ilimizin tanıtımını da yapmış oluyoruz. Rolüm öğretmen. Çok yönlü bir öğretmen. Köylülere yol gösteriyor. Bazen tansiyon yükselince saz çalıp köylüleri sakinleştiriyor. Bende bu oyunda Gümüşhane yöresine ait güzel bir türküyü seslendirdim. Salonu dolduran sanat severlere yönetim kurulumuz adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Salonu dolduran Gümüşhaneliler ve Eskişehirli tiyatro severler farkındalık oluşturarak böyle bir etkinlik düzenleyen Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneğine teşekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER