Eğitimcilerden GÜMÜŞDER’e profesyonel destek

İstanbul Sultanbeyli Gümüşhane İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma Derneği (GÜMÜŞDER) ‘Geleceğimizi İstişare Ediyoruz’ sloganıyla Sultanbeyli ilçesindeki kamu ve özel eğitim kurumlarında görev yapan Gümüşhaneli idareci ve öğretmenleri ‘Hemşehri Eğitimciler Buluşması’ programında bir araya getirdi.

Eğitimcilerden GÜMÜŞDER’e profesyonel destek
İstanbul Sultanbeyli Gümüşhane İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma Derneği (GÜMÜŞDER) ‘Geleceğimizi İstişare Ediyoruz’ sloganıyla Sultanbeyli ilçesindeki kamu ve özel eğitim kurumlarında görev yapan Gümüşhaneli idareci ve öğretmenleri ‘Hemşehri Eğitimciler Buluşması’ programında bir araya getirdi.

Dernek merkezinde yapılan kahvaltılı programda Sultanbeyli eğitimciler birbirleriyle tanışıp, eğitim alanında yapılabilecek çalışmaları istişare etti. Toplantıya Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar, AK Parti ilçe başkanı Ali Sevinç, Özel Kolej sahip ve idarecileri ile ilçedeki okulların müdür, müdür yardımcıları ve öğretmenleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan dernek başkanı Abdulkerim Yıldız, gelecek için bir araya gelen istişare programına katılanlara teşekkür ederek, dernek yönetimi olarak eğitim konusunda yaptıkları çalışmaları aktardı.

Dernek merkezinde ve muhtelif salonlarda konferanslar verdiklerini, özellikle dernek merkezinde erkeklere genel cerrahi uygulamaları, göz taraması, aile hekimliliği, hanımlara meme kanseri hastalıkları ve göz taraması konularında sağlık seminerleri verdiklerini, ilçe halk eğitimi merkezi işbirliğinde fenni arıcılık, seracılık, ceviz yetiştiriciliği, emlak komisyonculuğu, gençlerimize yönelik bilgisayar kursu, yöresel folklor kursu, savunma sporları kursları düzenlediklerini, bu kurslar sonunda katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verdiklerini kaydeden Başkan Yıldız, üniversite genliğine burslar vermeye devam ederken, ilköğretim de ise ihtiyaçlı öğrencilere eğitim desteği verdiklerini dile getirdi.

Başkan Yıldız toplantıya katılan hemşeri eğitimcilerden de özellikle ilköğretim ve liselerde okuyan öğrencilerin daha iyi yetiştirilmesi, başarılarının artırılması amacıyla öğrencilere destek kursların açılması için destek istedi.

Toplantıda konuşan Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar ilçe eğitim faaliyetlerinin artırılması için sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaptıklarını, talep geldikçe eğitim faaliyetlerini derneklere, hemşerilerin ayaklarına kadar getirdiklerini ve devam edeceklerini dile getirerek, derneğin yapacağı projelere destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

AK Parti ilçe başkanı Ali Sevinç de ilçenin eğitim problemlerine değinerek, birçok problemi giderdiklerini, ilçede okullaşmanın artırılarak sınıf mevcutlarının düşürüldüğünü, öğretmenlerin ilçede ikamet etmelerinin önemsediklerini söyledi. Sevinç dernek çalışmalarına da teşekkür etti.

Katılımcı idareci ve öğretmenlerin tek tek söz alarak dernek çalışmaları ve eğitim konusundaki fikirlerini sunduğu program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar’ın önerisi doğrultusunda derneğin eğitim faaliyetleri için daha profesyonelce projeler üretilmesi noktasında katkı sağlayabilecek öğretmenlerden eğitim komisyonu oluşturuldu. Komisyon çalışmalarını hazırlayarak dernek yönetimine sunacak.

Toplantıyı değerlendiren dernek başkanı Abdulkerim Yıldız, oluşturulan eğitim komisyonuyla daha güzel projeler üretileceğini, yönetim olarak bu projeleri hemen uygulamaya geçireceklerini söyledi. Yıldız, bugün eğitim camiasıyla başladıkları sektörler toplantılarına sağlık, hukuk gibi diğer sektörlerle devam edeceklerini ve mutat hale getireceklerini söyledi. Kahvaltı dilek ve temennilerle sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER