Eskişehir’deki Gümüşhaneliler demokrasi nöbetinde

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Dernek yönetimi ve üyeleri vatandaşlarla birlikte Kent Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katıldı.

Eskişehir’deki Gümüşhaneliler demokrasi nöbetinde
Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Dernek yönetimi ve üyeleri vatandaşlarla birlikte Kent Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katıldı.

Eskişehir Vilayet Meydanında nöbet tutan vatandaşlara hitap etmek üzere dernek yöneticileriyle birlikte kürsüye çıkan Dernek Başkanı Uğur Yücel, ülkenin birliğini ve bütünlüğünü korumak için meydanlarda olduklarını ifade ederek, “Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu hain girişimi Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği olarak nefretle, şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Yücel konuşmasına şu sözlerle devam etti: ”Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokratik yapısı, anayasal düzeni, parlamenter sistemi, milli bütünlüğü, iç barışı ve millet iradesi hedef alınarak Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış, örgütlü bir terör şebekesi tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe Cumhurbaşkanımız, Meclisimiz, Hükümetimiz, Kahraman Polisimiz ve Ordumuzun emir ve komuta zincirine bağlı şerefli mensupları ve Yüce Milletimizin dirayeti ile kısa zamanda önlenmiştir.”

Nöbete katılan vatandaşlar tarafından konuşması sık sık alkışlarla kesilen Yücel, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: ”Kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi GÜMÜŞHANE VE ESKİŞEHİRİMİZİN vatansever evlatları aynı kararlılıkla Vatanın ve Milletin bölünmez bütünlüğü ülküsüne, milletin iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut, tek ses halindeki sağlam duruşunu kararlılıkla sürdürecektir. Ülkemizin yaşanan bu sıkıntılı süreci hızla atlatacağına inancımız tamdır. Bu menfur olayda hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

Eskişehir Kent Meydanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşların heyecanının ve coşkusunu canlı olarak izleyicilere aktaran Kanal 26 Televizyonu mikrofonlarına duygu ve düşüncelerini aktaran Dernek Başkan Vekili Hüseyin Turhan ise darbe girişimi ile ilgili olarak şunları söyledi: ”Bu akşam Gümüşhaneliler olarak Eskişehirde tüm üyelerimizle birlikte nöbet tutuyoruz. Nöbet kutsaldır. Bu cennet vatanımız için bizler yıllardır nöbet tutuyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğu sürece bu aziz Türk milletinin her türlü güçlüğün ütesinden geldiğini 15 Temmuz akşamı bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. FETÖ Örgütü mensupları hukuk önünde en ağır cezaları alarak bu ülkeye ihanetin bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerinden kuşkumuz yok.”
Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2016, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER