Fransa’daki Ateş Gümüşhane’ye Düştü

Fransa'nın Mulhouse şehrinin Bourtzwiller bölgesinde bir binanın bodrum katında yangın çıktı. Olayda 4'ü Türk 5 kişi hayatını kaybederken hayatını kaybedenlerin 4'ünün çocuk olduğu açıklandı

Fransa’daki Ateş Gümüşhane’ye Düştü

Fransa'nın Mulhouse şehrinin Bourtzwiller bölgesinde bir binanın bodrum katında yangın çıktı. Olayda 4'ü Türk 5 kişi hayatını kaybederken hayatını kaybedenlerin 4'ünün çocuk olduğu açıklandı

Çok sayıda göçmenin yaşadığı Mulhouse kentinin Bourtzwiller bölgesinde yer alan bir sosyal konutta çıkan yangının merdiven boşluğundan başladığı duyuruldu. Kent merkezi ve çevrede görevli itfaiyelerin müdahale ettiği yangından 20 kişi kurtarılırken, yaralanan 8 kişinin durumunun ise ciddiyetini koruduğu bildirildi.

FRANSA'DAKİ YANGINLA İLGİLİ YTB'DEN YETKİLİ GÖREVLENDİRİLDİ 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Fransa'da 4 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği yangına ilişkin kriz masası oluşturulduğunu ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından bir yetkilinin konunun takibi için Fransa'ya gittiğini bildirdi.

Çavuşoğlu, Fransa'nın Mulhouse kentinde çıkan ve 4'ü Türk vatandaşı 5 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin yaptığı açıklamada, olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

Helikopterle Metz kentine sevk edilen yaralılara da acil şifa dileyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Gümüşhaneli Ertunç ailemizin 9 yaşındaki kızları Senem ve Kahramanmaraşlı Aksu ailemizin yavruları 6 yaşındaki Damla ve 8 yaşındaki Emin'i kaybetmenin derin hüznünü yaşıyoruz. Sosyal konutun bodrum katında başlayan yangının sebebi henüz bilinmemekle birlikte savcılık soruşturması yürütülüyor. Kriz masası oluşturuldu. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımızdan bir yetkili görevlendirerek, konunun takibi için Fransa'ya yolladık."

YANGININ KUNDAKLAMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜLÜYOR

Mulhouse Cumhuriyet Savcısı Dominique Alzeari, düzenlediği basın toplantısında, yangında 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin yaralandığını belirterek, "Yangının büyük olasılıkla kundaklama olduğunu düşünüyoruz. Elimizdeki tüm bulgular bizi bu kanıya götürüyor." dedi.

Hayatını kaybedenlerin kimliklerinin kesin olarak belirlenemediğini ifade eden Alzeari, soruşturmanın en kısa sürede açılacağını bildirdi. 8 yaralıdan durumu ağır olan 3'ünün Nancy ve Metz'deki hastanelere kaldırıldığını açıklayan Alzeari, diğer yaralıların Mulhouse'da tedavi edildiğini belirtti.

Yangın sırasında bölgede bulunan ve 2 saat içinde gözaltına alınan 28 yaşındaki kişinin en önemli şüpheli olduğunu açıklayan Alzeari, şüphelinin kundaklama ve haneye tecavüz gibi suçlardan sabıkasının bulunduğu bilgisini verdi.

Semt sakinleri ise gözaltına alınan kişinin, yangını haber veren ve kapıları çalarak dışarı çıkmalarını sağlayan komşuları olduğunu belirtti. Semt sakinleri, itfaiyenin geç gelmesi üzerine tepki gösteren bu kişinin polislerce olay yerinde gözaltına alındığını söyledi.

Yaralıları binadan dışarı taşıyan ve yan blokta oturduğunu belirten Ali Gündoğdu ise "Gözaltına alınan genci tanıyoruz, herkese haber verdi. İtfaiyenin geç gelişine tepki gösterdiği için orada gözaltına alındı" ifadesini kullandı.

Olayda hayatını kaybeden Gümüşhaneli Ertunç ailesinin küçük kızı Senem Ertunç'un aslen Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Balkaya köyünden olduğu fakat ailesinin uzun yıllardır Erzincan'ın Çukurkuyu beldesinde yaşadığı öğrenildi.
 

Kaynak: //www.haberturk.com/fransa-da-yangin-3-turk-hayatini-kaybetti-1656321

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER