GGA ‘Gümüş Damla Projesi’ ile geliyor

Başkent Ankara’da Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) bünyesinde yer alan Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

GGA ‘Gümüş Damla Projesi’ ile geliyor
Başkent Ankara’da Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) bünyesinde yer alan Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Öğrencileri geçen yıl Ankara Kalkınma Ajansından GÜBDER’in çıkardığı proje ile alınan “Stratejik Planlama ve Proje Yapma Teknikleri” eğitimlerinin uygulama safhasına bu yıl “Gümüş Damla Projesi” başlığı adı altında Gümüşhaneli dezavantajlı grupları yönelik yeni bir proje başlıyor. Proje ile Gümüşhane ili ve ilçelerinde yaşayan öğrencilere yönelik bir dizi destek ve eğitim faaliyetlerinde bulunulacak.

Projenin koordinatörlüğünü GGA Yürütme Kurulu Üyeleri Gençlik Spor Bakanlığı Bakan Danışmanı Metin Ayvazoğlu, Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Turan Şişman ve GÜBDER Başkanı Erol Tekçe yapacak. Tüm GÜBDER Yönetim Kurulu Üyelerinin de katkısını alan proje, Nisan ayında hayata geçirilecek.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan proje koordinatörlerinden Metin Ayvazoğlu, proje ile Gümüşhane’ye yönelik heyecan verici bir çalışma içerisinde olacaklarını, böylelikle hem gençlerin ileriye yönelik hedeflerine öncülük etmiş hem de kendi memleketlerine yönelik bir katkı sunma arzusu içerisinde olduklarını söyledi.

Ayvazoğlu, proje ekiplerinin oldukça zengin bir meslek disiplininden oluştuğunu, bu tür projelerin Gümüşhane’nin ve ülkemizin geleceğine dair sosyal dayanışma ve kaynaşma içerisinde milli birlik ve beraberliğe yönelik önemli katkılar saylayacağına inandığını kaydetti.

Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve GGA Yürütme Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Turan Şişman ise proje ile Gümüşhane gençliğinin yarınlarda karşılaşacakları stratejik planlama ve projelendirme alanında büyük tecrübe kazanacağını, bunun gençlere çok önemli bir katkısının olacağını söyledi.

Gençlerin özellikle akademik kariyerlerinin sadece lisans seviyesinde kalmasının artık yeterli olmayacağını, mutlaka lisans üstü eğitime devam edilmesi gerektiği noktasında tavsiyelerde bulunan Şişman, doktora eğitimlerinin bile kaçınılmaz olduğu bir döneme girdiklerini, bu konuda hedefi olan tüm gençlere her türlü yardım için hazır olduklarını ifade etti.

GGA Yürütme Kurulu Üyesi, EVSAD, SADEF Genel Başkanı ve Etimesgut Devlet Hastanesi Başhekimi Orhan Koç ise Gümüşhaneli gençlerin her alanda gelişimlerini üst noktalara taşımak için, onların Gümüşhaneli abileri olarak her türlü katkıyı sağlamaya çalıştıklarını, bütün imkânlarını onlara seferber ettiklerini belirtti.

GÜBDER Başkanı ve GGA Yürütme Kurulu Başkanı Erol Tekçe de yaptığı açıklamada, GÜBDER ve GGA olarak üniversiteli gençliğe yönelik çalışmaların eğitim uygulamalarından geçen yıl başlatılan teorik eğitimin bu yıl uygulama safhasına geçtiklerini belirterek, “Gümüş Damla Projesi,  Gümüşhane’den Ankara’ya Üniversite eğitimi için gelen Gümüşhaneli Gençler’in doğup büyüdükleri memleketlerine ilk evvelden yaptıkları ilk katkı olarak tarihe geçecektir. GÜBDER Yönetimi olarak bu projenin bütün safhalarında tamamen arkasında olacağız. Bu yıl GGA Öğrencilerine yönelik uzman hocalar eşliğinde yabancı dil eğitimi kursları vermek için çalışma başlattık. Yabancı dil eğitimini çok önemsiyoruz ve bu eğitimlere şimdilik İngilizce ile başlayacağız. İlerleyen dönemlerde diğer diller içinde GGA olarak benzer kurslar düzenlemeyi hedefliyoruz. Bütün bunlarla birlikte akademik çalışmalarımız da bir yandan devam edecek. İngilizce kursları da diğer hizmetler gibi GÜBDER tarafından finanse edilecek GGA öğrencilerine ücretsiz olarak verilecek” dedi.

Toplantıda GÜBDER Yönetim Kurulu Üyeleri Coşkun Çildoğan, Emin Yıldız, Sezai Şahin, Emre Şanlı ve Selma Kırmaz da hazır bulundu.

Haber: Selahattin Kurt
Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2015, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER