GGA, ilk dönemin son programını yaptı

Ankara Gümüşhaneli Bürokrat ve Akademisyenler Derneği (GÜBDER) bünyesinde oluşturulan Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) eğitim seminerlerinin birinci dönem son konuğu Yrd.Doç.Dr. Turan Şişman oldu.

GGA, ilk dönemin son programını yaptı
Ankara Gümüşhaneli Bürokrat ve Akademisyenler Derneği (GÜBDER) bünyesinde oluşturulan Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) eğitim seminerlerinin birinci dönem son konuğu Yrd.Doç.Dr. Turan Şişman oldu.

Öğrencilere yönelik “Geleceği bu günden görmek" başlıklı sunum yapan Şişman, gelecekteki teknolojik gelişmelerin özellikle iletişim noktasında ne tür sosyolojik ve sosyo-psikolojik etkilere yol açacağı hakkında bilgi aktardı.

Özellikle bilim insanlarınca son yüzyılda tasnif edilerek kategorize edilen kuşaklar üzerinden yola çıkılarak gelecekte ne tür insan modelleri ve insan tiplemeleri olacağına dair bir projeksiyon sunan Şişman, bu teknolojik gelişmelerin nihayetinde mutsuz bireyler çıkarmaya aday olduğunu söyledi.

Şişman, özellikle sosyal medya ve sanal alem üzerinden mutluluk arayanların gececi bir durum yaşadıklarını ve bu durumun oldukça yaygın bir hal almasının endişe verici olduğunu da sözlerine ekledi.

GÜBDER başkanı Erol Tekçe ise yaptığı teşekkür konuşmasında bütün öğrenci ve katılımcı akademisyenler başta olmak üzere GÜBDER yönetimine gösterdikleri destek ve emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Birinci dönem Gümüş Gelişim Akademisi olarak dolu dolu bir eğitim dönemi geçirdiklerini, ikinci dönem daha çok pratik ve uygulamalı eğitime geçmeyi düşündüklerini kaydeden Tekçe, ikinci yarı ayrıca GGA öğrencilerini doğu ve güneydoğu kardeşlik projesi kapsamında Şanlıurfa, Diyarbakır, Edirne ve Muğla gibi şehirlere gruplar halinde göndereceklerini, Çanakkale şehitlerini anma haftasında da hep beraber Çanakkale'ye gideceklerini söyledi. Tekçe, ayrıca yine ikinci dönem ney ve bağlama kursu, hat kursu, İngilizce ve Arapça kursları vermeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi.

Öğrencilerin tek tek ikinci dönemle ilgili beklenti, görüş ve önerilerinin alındığı programda GÜBDER Yönetimi ve GÜBDER İstişare Kurulu Üyelerinden Nurettin Taş, Fazlı Taşkın, Yusuf Özgün'den görüşlerinin alınmasının ardından GGA'nın ilk döneminin anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi yapılarak, toplu fotoğraf çekilmesiyle ilk sömestri son semineri tamamlandı.
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2014, 00:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER