GGA’nın konuğu Elibal oldu

Ankara Gümüşhaneli Bürokrat ve Akademisyenler Derneği (GÜBDER) bünyesinde oluşturulan Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) eğitim seminerlerinin bu haftaki konuğu ünlü Psikolojik Danışman İbrahim Elibal oldu.

GGA’nın konuğu Elibal oldu
Ankara Gümüşhaneli Bürokrat ve Akademisyenler Derneği (GÜBDER) bünyesinde oluşturulan Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) eğitim seminerlerinin bu haftaki konuğu ünlü Psikolojik Danışman İbrahim Elibal oldu.

"Görüyor muyuz, eğer görmezsek ne olur?" ve "Aile ile ve engellilerle iletişim" konularında Ankara’da ki Gümüşhaneli öğrencilere seminer veren Elibal'ın özgeçmişini GGA Öğrencilerinden Hacer Zeynep Çalık yaptı.

Elibal, kendi hayatından verdiği kesitlerle engelli olmanın mücadele ve hareket kabiliyetini etkileme durumunun bir realite olduğunu ancak "vazgeçmemek" ilkesi ile her şeyin yoluna girebildiğini kendi hayatında yaşayarak gördüğünü söyledi.

Özellikle teknolojinin çok geliştiğini ve bu gelişmişliğin engellilerin hayatında geçmişe nazaran çok kolaylıklar getirdiğini belirten Elibal, bu nedenle hiç bir engellinin hayata küsmesine yada kendini karamsarlığa itmesine gerek olmadığını, "vazgeçememe" ilkesi ile bu dünyada her engellinin normal bir hayat yaşayabileceğini söyledi.

Zamanlarını burada geçiren gençlerin akıllıca bir iş yaptıklarını, zamanın verimliliği hakkında çok dikkat edilmesi gerektiğini, etrafta gençleri bekleyen burası gibi olumlu mekanlar olduğu gibi, olumsuz mekanlarında olabileceğini ve gençlerin seçici olmaları gerektiğini kaydeden Elibal, özellikle sigara, alkol ve her türlü uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını tavsiye etti.

Gençlere söyleyeceği en güzel sözün onları buraya gönderen aileleriyle ilgili olduğunu ifade eden Elibal, ailelerinin onları başarılı bir şekilde hayatlarını kurgulamaları için çırpındıklarını, gençlerin bu duygu ve beklentileri yaşamadan anlamalarının zor olduğunu ancak buna rağmen bir farkındalık oluştuğuna bugün inandığını söyledi.

Özellikle anne-babaların kıymetinin bilinmesi ve onlara karşı sevgilerin daima diri tutulması gerektiğinin de önemini hatırlatan Eibal, bugünden sonra salonda bulunan her gencin kendi dünyasında engellilerle iletişim hakkında çok büyük bir empati oluşturulduğuna da inandığını belirtti.

GGA Gençleriyle her türlü projede beraber olabileceğini, bu güzel çalışmaları tertip eden GÜBDER heyetini ve GGA'lı gençleri tebrik ettiğini ve her davetlerine koşarak geleceğini ifade eden Elibal, konuşmasını sonlandırdı.

Toplantıda konuşan GGA Eğitim Sorumlusu Yrd. Doç.Dr. Turan Şişman İbrahim Elibal’a teşekkürlerini ileterek, hiç kimsenin engelli olmama garantisinin olmadığını belirterek, “Bugün çok güzel bir insanla, kıymetli bir hocamızla engellilerin dünyasında bir yolculuk yapma fırsatı yakaladık. Umarız bundan sonra engellilerle ilgili mevzularda daha geniş bir perspektif yakalama fırsatı yakalayabilmişizdir.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Danışmanı ve GGA Yürütme Kurulu Üyesi Metin Ayvazoğlu ise GGA gençliğine Bakanlığın gençlerin eğitici ve donatıcı projelerinde nasıl yer alabileceklerine dair bir takım bilgilendirmelerde bulundu.

Programın sonunda GÜBDER ve GGA Yürütme Kurulu Başkanı Erol Tekçe yaptığı kısa konuşmada, İbrahim Elibal’a teşekkür ederek, oldukça geniş bir katılımın olmasından ve öğrencilerin GGA’ya dört elle sarılmalarından çok mutlu olduklarını söyledi.

Başkan Tekçe, “Demek ki maksat hasıl olmuş. GGA projemiz tutmuştur. Bu proje gün geçtikçe daha da büyüyecek ve kapsayıcı olacaktır.” dedi.

Ardından klasikleşen toplu fotoğraf çektirmenin ardından GÜBDER Başkanı Erol Tekçe İbrahim Elibal’a Gümüşhane Konak Maketi formunda gece lambası hediye etti.

Programın sonunda ise GGA Öğrencilerinin öğretim görevlisi Turan Şişman'a ve Erol Tekçe'ye Öğretmenler Günü dolayısı güzel bir sürprizi oldu. Salonda bulunan öğrenciler, tüm öğretmenler adına Şişman ve Tekçe’ye birer buket çiçek takdim etti.
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2014, 22:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER