Gökdere Köyü Gençleri İstanbul’da tek yürek

İstanbul’da yaşayan Gümüşhane Merkeze bağlı Gökdere Köyü gençlerinin her hafta pazar günü organize ettiği hafta sonu etkinliklerinin 16.sı geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirildi.

Gökdere Köyü Gençleri İstanbul’da tek yürek

İstanbul’da yaşayan Gümüşhane Merkeze bağlı Gökdere Köyü gençlerinin her hafta pazar günü organize ettiği hafta sonu etkinliklerinin 16.sı geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında Zeytin Dalı Harekâtına manevi destek olmak ve köyden 4 gencin de askere gitmesi ve bugüne kadar ahirete intikal eden büyükleri için Bağcılar, Parseller’de ki köy derneğinde mevlidi şerif okundu.

Her zaman olduğu gibi bugün de devletin sınır güvenliğini sağlamak ve bölgeyi terörden temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'na desteklerinin tam olduğunu söyleyen köy gençleri, “Bu bölgede yaşayanlar bizim komşumuz, kardeşimiz. Afrin’i terör örgütlerinden temizleyerek huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek amacıyla sınır ötesi harekât başladı. Aramıza kimse fitne ve fesat sokamaz. Ulusal güvenliği korumak amacıyla devletin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz” dedi.

Haftalık olarak gerçekleştirdikleri etkinlikler vesilesiyle yeni nesillere, örf, adet, gelenek ve göreneklerini hatırlatmayı amaçlayan gençler, böylece yöresel oyunları, büyüklere saygı ve sevgi, akrabalık bağlarının güçlendirilmesi, hastalara ziyaret gibi sosyal farkındalık yaratan ve birlik beraberliği ön plana çıkaran aktivitelere imza atıyor. 

Her hafta aralarından iki kişiye yaptıkları çekilişle iki büyük kutsalımız olan Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye eden gençler ayrıca kendi iç bünyelerinde eğitim birimleri kurarak kişisel gelişim yönünden de birbirlerini destekliyor. 

Yaşadığımız modern dünyanın insanları yalnızlaştırdığını vurgulayan köy gençleri, büyükşehir yaşamının kaybettirdiği birçok hissiyatı kazanıp gelecek kuşaklara bunları aktarmanın yanı sıra,  bu tip etkinliklerle bu yalnızlığı aşmayı ve her fırsatta kalplerin buluşmasını sağlamayı amaçlıyor. 

Toplantıya katılan gençler her hafta Çarşamba günleri de bir araya gelerek sonraki haftanın etkinlik planı, hasta ziyareti planı ve yaşlı ziyaretleri planı yaparak görev dağılımı yapıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER