Gümüş Gelişim Akademisi Öğrencileri Çanakkale Yolunda

Genç Memur-Sen, GÜBDER ve Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) üniversiteli gençleri Çanakkale'ye götürdü.

Gümüş Gelişim Akademisi Öğrencileri Çanakkale Yolunda
Ankara ve civar illerden katılan Gümüşhaneli Üniversite Öğrencilerini Çanakkale'ye ziyarete götüren Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER), GGA ve Genç Memur-Sen'in organize ettiği Çanakkale programı iki gün sürecek.

Yaklaşık 50 üniversite öğrencisinin katıldığı gezide öğrenciler Çanakkale şehitlikleri ve ardından Bursa Ulucamii ve Osmangazi Türbelerini ziyaretin edecek.

Öğrenci Kafilesini uğurlayan GÜBDER Onursal Başkanı Erol Tekçe, “Öğrencilerimizi Çanakkale Destanının yazıldığı, ecdadın emsali görülmemiş kahramanlıklara imzasını attığı bu mübarek diyarlara götürmekle, hizmetlerimizin en anlamlı olanlarından birini daha başlatmış bulunmaktayız. Tarihimizin en dramatik ve bir o kadar da mukaddes günlerinin yaşandığı Çanakkale'ye yapılan bu ziyaret, ecdadımızın bu vatan uğruna yaptığı fedakarlığın bilinmesi anlamında bir vefa ve ibret ziyareti olacaktır. Gençlerimizin burada yaşanan savaşları yerinde dinleyerek ve anlayarak gelecek adına daha tedbirli ve temkinli bir hayata yöneleceklerini umut ediyoruz. 100 yıllık bu destanı ebedileştirmek adına bizimde bu çorbada bir tuzumuz olsun istedik. Karınca misali bir katkımız olduysa ne mutlu bize!” dedi.

Tekçe, “Allah şühedanın hürmetine bizleri bir daha böylesi zor savaşlara mahkum etmesin. Gençlerimizin bu yakın tarihten ders alarak sürekli tetikte ve tedbirli bir halde, her anlamda hazır kıta vatan nöbetinde kalmalarını diliyor ve bekliyoruz. Allah bu topraklardaki varlığımız, birliğimiz  ve dirliğimizi daim eylesin.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan yolcu duası ile gençler Çanakkale'ye uğurlandı.
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER