Gümüşhaneli STK’lar 7. Tanıtım Günleri öncesi bir araya geldi

İstanbul’da bulunan Gümüşhaneli STK’lar 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yapılacak 7. Tanıtım Günleri öncesi Gümüşhane Dernekler Federasyonu’nun (GÜDEF) Üsküdar’da düzenlediği sabah kahvaltısı programında bir araya geldi.

Gümüşhaneli STK’lar 7. Tanıtım Günleri öncesi bir araya geldi

İstanbul’da bulunan Gümüşhaneli STK’lar 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yapılacak 7. Tanıtım Günleri öncesi Gümüşhane Dernekler Federasyonu’nun (GÜDEF) Üsküdar’da düzenlediği sabah kahvaltısı programında bir araya geldi.

STK’ların görüş alışverişinde bulunduğu kahvaltı programında konuşan GÜDEF Genel Başkanı Tahsin Söğüt, organizasyon öncesi açıklamalarda bulundu.

“MALTEPE DAHA RAHAT DAHA KOLAY”

Gümüşhane Valiliği’nin işbirliği ile bu yıl yapılacak olan tanıtım günlerini Maltepe sahilinde yapmaya karar verdiklerini ifade eden Söğüt, “Çünkü organizasyonun yapılabileceği bir başka mekan olan Yenikapı henüz etkinlik için oturmadı. Anadolu yakasında da potansiyel oldu. İstişareler çerçevesinde Maltepe’nin daha rahat kolay daha iyi olduğu kanısına vardık” dedi.

GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt, Gümüşhaneli işadamlarından destek almadıklarını belirterek, “Boylu soylu işadamlarımız var bir kuruşluk destek almadık. Ama yine de Allah’ın izniyle programımız yapılacak” diye konuştu.

20 SANATÇI SAHNE ALACAK

Tanıtım günlerinde Gümüşhaneli sanatçılara yer verileceğini belirten Söğüt, “Dışardan sanatçı almadık. Babayiğidimizde çıkmadı. Kendi hemşerilerimizi star yapmaya karar verdik. En iyi sahne alacak sanatçılarla birlikte ilimizi kemençe, davul, zurna eşliğinde örf ananelerimizi olabildiğince sergileyeceğiz” dedi.

Tanıtım Günlerini gözlemlediklerini ancak zaman zaman amacından saptırıldığını belirten Söğüt, “İBB bu konuda muzdarip. Tanıtım günlerini adeta ticarethaneye çevirdiler. Ancak Gümüşhane hiçbir zaman organizasyonu ticarethaneye çevirmedi. Gümüşhane’deki il, ilçe belediye kaymakamlıklar bünyesinde pestil üreticisi başta olmak üzere 140’ın üzerinde esnafı ayrıca hemşerilerimizi var olan potansiyelimizi burada ağırlayacağız. Tanıtım demek ürünümüzü, kültürümüzü tanıtmadır. Her Gümüşhaneli mahallede ailesini, komşusunu tanıdığını, tanımadığını başka yerlerde alıp tanıtım günlerine getirmelidir. Amacımız, Gümüşhane tanıtabilme çabasıdır. Bu arada Yönetim kuruluna da teşekkür ediyorum, emek verdiler ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Her Gümüşhaneli davet konusunda federasyonumuz kadar etkili ve yetkilidir. Mesele Gümüşhane’yi tanıtma meselesidir. Tanıtım Günlerinde 16 saat canlı yayınımız olacak. Tv stüdyosu kuracağız. Ürünlerimizi en iyi şekilde teşhir ederek başka illere tanıtma mücadelemiz olacak. Hepimiz memleketimizin hizmetkârıyız. Gümüşhane’ye çok şey verebiliriz. Tanıtım günlerine toplu gelme isteği olursa tabi bu öngörülen sayıda olmalıdır o zaman belli sayıda otobüs için yardımcı oluruz. Her Gümüşhanelinin destek vermenizi rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2017, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER