Gündoğdu Gümüşhaneli Üniversite Öğrencilerine Seslendi

Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) bünyesinde çalışmalarını devam ettiren Gümüş Gelişim Akademisi’nin (GGA) bu haftaki konuğu Memur-Sen Genel Başkanı Gümüşhaneli Hemşerimiz Ahmet Gündoğdu oldu.

Gündoğdu Gümüşhaneli Üniversite Öğrencilerine Seslendi
Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) bünyesinde çalışmalarını devam ettiren Gümüş Gelişim Akademisi’nin (GGA) bu haftaki konuğu Memur-Sen Genel Başkanı Gümüşhaneli Hemşerimiz Ahmet Gündoğdu oldu.

Öğretmenler günü haftasına denk gelmesi münasebetiyle “Gümüşhaneli Öğretmenler ve Öğrenciler Buluşması” şeklinde adlandırılan programın sunuculuğunu Üniversite öğrencilerinden Hacer Zeynep Çalık yaptı.

Programın açılış konuşmasını yapan GÜBDER Başkanı Erol Tekçe GÜBDER, GGA ve Gümüşanevi Platformu’nun ortaklaşa organize ettiği bu programın öğretmenler günü münasebetiyle bir küçük konsept değişikliğiyle vuku bulduğunu, GGA seminerlerinin bugünkü konuğunun Ahmet Gündoğdu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini ve kendisine müteşekkir olduğunu belirtti.

GGA Yürütme Kurulu Başkanı Yrd.Doç.Dr.Turan Şişman’ın Gümüş Gelişim Akademisinin bundan sonraki süreci hakkında bilgi vermesinin ardından öğrencileri temsilen Havva Selvi ve öğretmenleri temsilen de Sezai Şahin birer konuşma gerçekleştirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, programın ikinci bölümünde yaptığı konuşmada yerelden başlayıp ülke ve uluslararası bir çok konuda görüşlerini dile getirdi. Başkan Gündoğdu, “Eğitim sistemiz testle tost arasına sıkıştırılmış bir halden bir an evvel kurtarılmalı. Son yıllarda bununla ilgili oldukça önemli çalışmalar var. Başörtüsü zulmünün hakim olduğu eski Türkiye 2010 referandumu ile son buldu ve artık Yeniden Büyük Türkiye yolculuğu Millet iradesinin hakim olduğu kutlu yolculuğun adı oldu. Tabi Yeniden Büyük Türkiye yolculuğunda türlü zorluklarla karşılaşıyoruz. Ama bu zorlukları da inşallah aşacağız. Biz insanlığı dert edinen bir örgütün başkanlığını yapıyoruz. Nerde zulüm varsa onun karşısında durmayı ve eliyle, diliyle yada kalbiyle bu zulme dur demeyi ve mazlumun sesi olmayı kendimize şiar edinmişiz. Bu dini, mezhebi, inancı ne olursa olsun tüm dünya mazlumları için aynıdır. Dünyanın her yerinde haksızlığa zulme uğrayan Milletlerin tek hamisi ve güvenci Türkiye’dir. Türkiye. Eğitim ve Öğretimle bir an evvel kaçırdığı Sanayi Toplumu yarışını bilgi toplumunda, İletişim toplumunda yakalamalıdır. Türkiye içerde kendisini oyalayan sorunlarını aşmak için bir an evvel ivedi çözümler aramalıdır. Kürt sorunu, terör sorunu yada adına ne derseniz değin 30 senelik kangren olmuş bir meselenin halli için evet bu meyanda, çözüm süreci Türkiye'nin en önemli çılgın projesidir. Çözüm Süreci ve kamu güvenliği birlikte devam etmeli ve götürülmelidir.” dedi.

Türkiye’nin iç sorunlarını bir an evvel çözmesi halinde mazlumlara daha fazla sahip çıkacağına dikkati çeken Gündoğdu, “Bu bir vebaldir ve bir an evvel bu vebalden kurtulmak için herkesin gayret göstermesi önem arz etmektedir. Mescid-i Aksa milletin onurudur. Siyonizmin yaptığı saldırıları nefretle kınıyoruz. Yeniden Büyük Türkiye'de sivil itaatsizliği önemsiyorum. Müslüman dik duran, durduğu yeri bilendir. Bu anlamda gençliğe çok önemli yükümlülükler düşüyor.” diye konuştu.

Gündoğdu, Gümüş Gelişim Akademisinin çok güzel ve hoş bir proje olduğunu bu ve buna benzer geleceğe dair her türlü özellikle eğitim yatırımı, gençliğe dair yatırımı destekleyeceklerini ve GGA’nin de sonuna kadar arkasında olacaklarını kaydetti.

Programın soru cevap kısmında öğrencilerin sorularını cevaplayan Başkan Gündoğdu’ya katkılarından dolayı GÜBDER adına Başkan Erol Tekçe, Gümüş Gelişim Akademisi adına Kemal Nalçacı ve Gümüşanevi Platformu adına Salim Koç tarafından plaket ve değişik hediyeler takdim edildi.

Tüm öğrencilerin tek tek öğretmenlere birer gül ve hediye paketi takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimini ardından program sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2014, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER