GÜNÖP- YTÜ ile eğitim atağı

Gümüşhane Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) bünyesindeki platformlardan biri olan Gümüşhaneli Üniversiteli Öğrenciler Platformu (GÜNÖP) eğitim etkinliklerinden birini bu kez Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile gerçekleştirdi. 

GÜNÖP- YTÜ ile eğitim atağı

Gümüşhane Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) bünyesindeki platformlardan biri olan Gümüşhaneli Üniversiteli Öğrenciler Platformu (GÜNÖP) eğitim etkinliklerinden birini bu kez Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile gerçekleştirdi. 

30 Öğrencinin katılımıyla uygulamalı olarak gerçekleştirilen “Temel AutoCad Eğitim Programı”nı tamamlayan öğrencilere sertifikaları Y.T.Ü Rumeli Hisarüstü Tesislerindeki programda takdim edildi. 

Eğitim, Cad konusunda Türkiye’de en çok yayın yapan uzmanlardan biri olan Gümüşhaneli hemşehrimiz Hamit Arslan tarafından verildi. 

Türk Eğitim Gelişim Akademisi (TEGA) müfredatı ile gerçekleştirilen programda katılımcılara sertifika dağıtım programında GÜNÖP Başkanı Kemal Furkan Öztürk, arkadaşlarına teşekkür ederek, eğitim etkinliklerinin sürekli devam edeceğini, gruba kayıtlı arkadaşların çalışmaları takip ederek katılımlarını beklediğini ifade etti. Kemal Öztürk, GÜNÖP’ü öğrenci toplulukları içerisinde marka yapmaya kararlı olduklarını söyledi. 

Eğitimci Hamit Arslan ise şimdiye kadar çok eğitim planladıklarını ancak ilk defa mükemmel bir katılım ve devam performansı gösterildiğini ifade etti. Bu azim ve kararlılığı gösteren öğrencilere teşekkür eden Arslan, bundan sonra, bizati makine imalat fabrikasında imalatta uygulamalı çalışma yapacaklarını ve bu konuda katılım sağlanması için çağrıda bulundu. Hamit Arslan, “Bundan sonra öğrencilerimizin eğitim taleplerinde elimizden geldiği kadar yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.  

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın da GÜNÖP üyelerinin gelecekleri olduğunu belirterek, “Biz aslında geleceğimize yatırım yapıyoruz. Bu salonda Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinde eğitim gören gençlerimiz var. Bu gençlerimizin hedefleri ne kadar büyük olursa, bizim ülkemizin hedefleri de o kadar büyük olacak. 10 yıl sonra buradaki üyeler, uluslararası şirketlerde yönetici olacak, teknolojiyi sürükleyen roller alacaklar. Teorik eğitimin gelişim için yetmeyeceğinin hepimiz farkındayız. Bu eğitimleri pratik saha deneyimi ile güçlendirmek zorundayız. Bu sebeple, GÜSİAD etkinlikleri üniversite-sektör ve STK üçleminde merkeze  konumlanmıştır. Üniversiteler bilim sektör teknoloji üretecek. Her ikisinde de yegane kaynak nitelikli insan gücüdür. Bu ufku önemsiyoruz. Bu sebeple gençlerle gelişim gönüllüsüyüz, diyoruz. Sosyal temalı çok sayıda STK’lar var, biz bir araya gelmekten kastımızı birlikte üretmek, yani “nitelikli beraberliklere” taşırsak bu çabalardan sonuç alırız. TEGA güçlü bir eğitim platformu. 17 üniversite ile eğitim işbirliği anlaşması olan sosyal sorumluluk kapsamında çalışan bir yapıya sahiptir. Bundan sonra Girişimcilik, Stratejik Yönetim, Proje Yönetimi, Tübitak ve AB Projeleri, Sistem Mühendisliği, Nesnelerin İnterneti, Endüstri 4.0 gibi konuları da içine alan eğitim programlarını GÜNÖP ile birlikte işlemeye çalışacağız. Mezunlarımızı 2-3 bin TL maaşla iş arayan mühendisler değil birkaç misli daha tekliflerle “aranan mühendisler” yapalım istiyoruz. Bu konuda bitmeyen gayretlerimiz olacaktır. Hamit Arslan hocama, GÜNÖP yönetimine ve katılımcı gençlerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde TEGA’nın yeni yönetim dönemi gelecek. Hamit hocamız TEGA’nın eğitim havuzunda idi. İnşallah kendisine yönetimde görev konusunda çalışmalarımız var, ilerleyen günlerde paylaşacağız” dedi.

Program sonunda katılımcılara sertifikaları, eğitimci Arslan’a ise öğrencileri hediye takdim etti.


 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER