GÜSAD eğitim gönüllüleri kahvaltı programı yapıldı

İstanbul Sancaktepe Gümüşhaneliler Derneği (GÜSAD) yönetim kurulu dernek merkezinde eğitim yararına kahvaltı programı düzenledi.

GÜSAD eğitim gönüllüleri kahvaltı programı yapıldı

İstanbul Sancaktepe Gümüşhaneliler Derneği (GÜSAD) yönetim kurulu dernek merkezinde eğitim yararına kahvaltı programı düzenledi.

GÜSAD tanıtım filminin izlenmesinin ardından ilk olarak selamlama konuşması yapan Dernek Başkanı Mücahit Sezgin, ağustos ayı içerisinde vefat eden Batı Fransa Türk Dernekleri Başkanı İlyas Gürel’i rahmetle andıklarını ifade etti. 

Konuşmasına Türkiye’de yaşayan yaklaşık 700 bin Gümüşhanelinin Sancaktepe’deki temsilcileri olduğunu vurgulayarak başlayan Sezgin, “Hem memleketimize hem de yaşadığımız ilçeye karşı sorumluluklarımızın olduğunun farkındayız” dedi. 

Hemşehri derneklerinin birinci amacının temsil ettikleri bölge insanları arasında bir dayanışma ve yardımlaşma tesis etmek, onları bir araya getiren organizasyonlar yapmak, iyi ve kötü günlerde yanlarında olmak olduğunun altını çizen Sezgin, dernek faaliyetlerinde eğitimin sürekli ihmal edildiğini dile getirdi. 

Sezgin konuşmasına şöyle devam etti: “Eğitim hariç bütün hizmetlerimizle bugünü mamur ederiz. Ama yarınlarımızı da imar etmek istiyorsak eğitime odaklanmak zorundayız. Sayın belediye başkanımız bu konuda önümüzde çok iyi bir örnek olarak durmaktadır. İlçemizde eğitime yaptığı yatırımlarla kaydedilen gelişimin meyveleri en basitinden Sancaktepe’ de bugün üniversiteyi kazanma oranlarında kendini fark ettirmektedir.  Sevgili hemşerilerimiz de bilirler ki bizler kısıtlı imkânlarla yetiştik. Birçoğumuz okumak için büyük zorluklara katlandık ya da hiç okuyamadık. Aynı zorlukları şimdinin çocuklarının ve gençlerinin yaşamasını istemiyoruz. Nereden geldiğini, nasıl yetiştiğini unutmamak büyük bir erdemdir. Hepimizin kendi memleketine ve bu ülkeye hizmet borcumuz vardır. Çocuklarımızın iyi imkanlar içerisinde okuması; ahlâkî, millî ve kültürel değerleri özümsemiş olarak yetişmelerinden hepimiz mesulüz. Yeni Fatihler, yeni Alparslanlar, yeni Abdülhamitler yetiştirmek hepimizin boynunun borcudur. Bu vazifeye kayıtsız kalamayız. İlçemizin, İstanbul’umuzun, Gümüşhane’mizin, Türkiye’mizin ve dünya mazlumlarının mukadderatı buna bağlıdır. O yüzden eğitime destek GÜSAD’ın en öncelikli faaliyet alanıdır. GÜSAD tam 6 yıldır çocuklarımıza burs vermektedir. 520 kardeşimiz burs yardımımızdan faydalanmış ve ne güzel duygudur ki geçmiş yıllarda burs alan kardeşlerimiz mezun olup, işe başlayıp, burs vermek için bizlere müracaat etmektedirler. Yeni Eğitim-Öğretim yılı başlarken de yeniden ve bu sene her senekinden daha da güçlü olarak Ahmet Şeref Özkara abimizin 25.000 TL lik güzel bir sürpriziyle burs faaliyetlerimize başladık. Fransa’dan, Almanya’dan, Gümüşhane’den, Antalya’dan, Sakarya’dan, İzmit’ten İstanbul’dan ve Türkiye’nin her tarafından bizlere maddi manevi destek sunan GÜSAD gönüldaşlarına çok teşekkür ediyor, sizlerden de bu önemli davaya destek olmanızı bekliyor, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

Eğitim yararına düzenlenen programa Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem,  Sancaktepe Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Emrah Danacıoğlu, Sancaktepe Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Adem Sezgin, İnsan Vakfı Eğitim Müdürü Haluk Nas, Sancaktepe Belediyesi Özel Kalem Müdürü  Mustafa Tepe, Sancaktepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Yardımcısı  R. Uğur Uçar, Sancaktepe Belediyesi İdari İşler Amiri  Ömer Keleş, Çayırova Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Adem Kara, Yeşil Pınar Köyü Dernek Başkanı  Âlim İnci, Gültepe Köyü Dernek Başkanı Neşet Coşar, Fransa Ales Türk dernekleri temsilcileri, Gümüşhaneli Üniversiteliler Platformu Temsilcileri, Veysel Karani Ak Parti Mahalle Başkanı  Süleyman Sezgin Kartal Esentepe Ak Parti Mahalle Başkanı Halil Coşar ve GÜSAD gönüldaşları katılım sağladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER